nieuws

Gerard Nieuwe Weme (71) overleden

Branche & Bedrijf 3970

Gerard Nieuwe Weme (71) overleden

BRASSCHAAT – Gerard Nieuwe Weme is afgelopen week in zijn woonplaats Brasschaat op 71-jarige leeftijd overleden. Hij leidde een groot aantal jaren het familiebedrijf Nieuwe Weme.

Het begin van de supermarktketen Nieuwe Weme ligt in 1946. In dat jaar koopt Leo Nieuwe Weme, de vader van Gerard, een kruidenierszaak in Heerenveen. Het is een jaar voordat Gerard wordt geboren. Onder leiding van Leo, en later Gerard, bouwt de familie die ene winkel uit tot een keten die op de top 38, over het algemeen grote, vestigingen heeft in Friesland, Drenthe, Groningen en de Flevopolder. De keten stond in die dagen bekend als het ‘Albert Heijn van het Noorden’.

Verkoop aan Groenwoudt

In 1996 besloot Nieuwe Weme het bedrijf van de hand te doen. Hij verkocht de 38 winkels, met een omzet van 435 miljoen gulden, voor 180 miljoen gulden aan Groenwoudt. De formule blijft dan nog wel bestaan en de vestiging van Nieuwe Weme in Winschoten wordt in 1998 zelfs Supermarkt van het Jaar.

België

Gerard Nieuwe Weme maakt het niet van dichtbij mee. Hij verhuist na de verkoop naar België, waar hij tot zijn dood blijft wonen. Hij investeert in diverse start-ups, maar verdwijnt uit beeld van de supermarktbranche. Gerard Nieuwe Weme is 71 jaar geworden.

 

Reageer op dit artikel