nieuws

Dick Boer treedt af bij Ahold-Delhaize

Branche & Bedrijf 5017

Dick Boer treedt af bij Ahold-Delhaize
Frans Muller (l) en Dick Boer.

ZAANDAM – Dick Boer treedt komende zomer terug als hoogste baas bij Ahold Delhaize. De voormalige Albert Heijn-directeur wordt opgevolgd door Frans Muller.

Muller treedt op 1 juli 2018 aan in zijn nieuwe rol. De nieuwe topman van Ahold Delhaize was voor de fusie de hoogste baas bij het Belgische supermarktconcern. Daarvoor was hij jarenlang actief in de top van de Duitse retailgigant Metro. Eerder was hij de hoogste baas bij Makro in Nederland, een dochteronderneming van Metro. Het aftreden van Boer komt niet als een verrassing. Enkele weken geleden meldde de Belgische krant De Standaard als eerste al dat de machtswisseling aan de top bij het grootste supermarktconcern van de Benelux aanstaande was. Boer zelf kijkt met tevredenheid terug op zijn periode als hoogste baas in de supermarktwereld. ‘Het is een eer geweest om dit bedrijf te leiden. Ons bedrijf is goed gepositioneerd voor groei op de lange termijn’, concludeert hij.

Succesvol herpositioneren Albert Heijn

President-commissaris Mats Jansson van Ahold-Delhaize: ‘We bedanken Dick voor zijn leiderschap en toewijding in zijn 20-jarige loopbaan binnen Ahold Delhaize en Ahold. Tot zijn prestaties behoren onder meer het succesvol herpositioneren van Albert Heijn als marktleider en het bouwen van het portfolio van merken van Ahold tot de nummers één of twee in alle markten waar zijn actief zin. Ook heeft hij e-commerce en duurzaamheid een integraal onderdeel van het bedrijf gemaakt.’

Jansson heeft ook mooie woorden over opvolger Muller. ‘Hij was samen met Dick van enorm belang bij de samensmelting van Ahold en Delhaize. Gedurende de afgelopen twee jaar was hij de motor achter de integratie van de twee bedrijven in nauwe samenwerking met onze geweldige lokale merken en hoofdkantoren.’ Hij noemt Muller ‘de juiste persoon’ om het bedrijf te gaan leiden in een nieuwe fase.

Ook andere president-commissaris

De 60-jarige Boer gaat nu met pensioen maar blijft tot medio 2019 nog wel betrokken bij Ahold Delhaize als adviseur. De wisseling in de top bij Ahold Delhaize blijft niet beperkt tot de wissel van Muller en Boer. Voormalig ING-topman Hommen zal na de jaarvergadering op 11 april het stokje overnemen van president-commissaris Mats Jansson die dan aftreedt. Twee andere commissarissen stappen dan ook op. Jansson was voorzitter van de raad van toezicht van het bedrijf sinds de fusie in juli 2016. Hommen was tussen 2013 en 2016 ook al president-commissaris bij het concern. Bill McEwan wordt opvolger van Hommen in de rol van vice-voorzitter bij de raad van commissarissen.

Lees ook: Profiel Dick Boer

 

Reageer op dit artikel