nieuws

Boni verwerft vestigingspunt in Amersfoort

Branche & Bedrijf 4553

Boni verwerft vestigingspunt in Amersfoort
Archieffoto: Anne van der woude

AMERSFOORT – Boni opent medio volgend jaar aan het Euterpeplein in Amersfoort een nieuwe supermarkt. Het betreft een vestigingspunt dat eerder voorbestemd was voor Vomar.

Dat meldt de lokale editie van AD vanmorgen. Het gaat om een supermarkt met een oppervlak van twaalfhonderd vierkante meter. Op de betreffende locatie stond eerder de Opstandingskerk. Als onderdeel van de operatie wordt ook het parkeerterrein opnieuw onder handen genomen.

Zaak tot aan Raad van State

Boni krijgt daarmee een vestigingspunt in handen dat al jaren onderwerp is van juridische strijd. Vomar kreeg in 2015 al toestemming om zich te vestigen aan het plein in de wijk Randenbroek. Dit leidde echter tot juridisch protest van de Albert Heijn in de buurt samen met een aantal buurtbewoners. Deze zaak diende tot aan de Raad van State, maar in 2017 leek de weg naar de opening van de Vomar vrij.

Overeenkomst met grondeigenaar verlopen

Toen bleek echter, zo meldt het AD, de overeenkomst tussen Vomar en grondeigenaar Hoorne Vastgoed verlopen. Nu is het dus de beurt aan Boni om er een winkel te vestigen. Boni heeft al supermarkten in de buurt van Amersfoort, maar nog niet in de stad zelf. Zo zijn er Boni’s in Baarne, Soest en Eemnes.

Lees ook: Boni trekt stekker uit webwinkel

Reageer op dit artikel