nieuws

Jumbo krijgt primeur van ‘verspillingsschap’

Branche & Bedrijf 8110

Jumbo krijgt primeur van ‘verspillingsschap’
George Verberne (archieffoto Jan Willem Schouten)

WAGENINGEN – De Jumbo van ondernemer George Verberne in Wageningen krijgt de landelijke primeur van een speciaal schap dat de aandacht moet vestigen op voedselverspilling. Daarmee moeten consumenten worden geïnspireerd om in actie te komen tegen het onnodig weggooien van levensmiddelen.

Dat meldt dagblad De Gelderlander vandaag. Het schap wordt ondersteund door het platform Verspilling is Verrukkelijk, waarin ondernemers met oplossingen voor voedselverspilling zich hebben verzameld. Bekende leden van dit platform zijn onder meer Instock, de Verspillingsfabriek en Kromkommer. Ook de Wageningen University is bij het project betrokken. Op het nieuwe schap komen producten te staan die zijn gemaakt van grondstoffen die anders verloren zouden zijn. De krant noemt als voorbeeld de appelcider van fabrikant Krenkelaar, die bij de productie gebruikmaakt van ‘niet volkomen gaaf fruit’.

Jumbo strijdt al langer tegen voedselverspilling

Jumbo is al langer bezig met de strijd tegen voedselverspilling. Het bedrijf lanceerde bijvoorbeeld in mei 2017 al drie soorten ketchups die zijn gemaakt van tomaten die niet meer geschikt zijn om te verkopen. De onderneming kondigde vorig jaar ook aan dat winkels waar mogelijk de samenwerking moeten zoeken met de Voedselbank. Het schap wordt dinsdag gezamenlijk in gebruik genomen door de baas van Wageningen University Louise Fresco, burgemeester Geert van Rumund van Wageningen en Jumbo-ondernemer George Verberne.

Reageer op dit artikel