nieuws

Jumbo Ten Brink: 100 dieven in 9 maanden

Branche & Bedrijf 3856

Jumbo Ten Brink: 100 dieven in 9 maanden

ALPHEN AAN DEN RIJN – Jumbo ten Brink in Alphen aan den Rijn heeft in negen maanden tijd honderd winkeldieven gepakt.

De honderd winkeldieven liepen bij Jumbo ten Brink Food tegen de lamp dankzij een nieuw camerasysteem in de supermarkt. Dat bleek uit een interne evaluatie van het nieuwe systeem, meldt de website Alphens.nl.

Maatschappelijk probleem

Volgens eigenaar Edwin ten Brink zijn winkeldiefstallen een maatschappelijk probleem dat niet of nauwelijks wordt onderkend. Er wordt volgens hem te veel uit vooroordelen gedacht. Tussen de daders zitten juist ook veel groepen waaraan je niet snel denkt. ‘Het blijkt dat het grootste deel van de diefstallen gepleegd wordt door mensen uit de leeftijdsgroep van 35 tot 70 jaar.  Daar zitten ogenschijnlijk keurige mensen tussen zoals moeders, gepensioneerden en zelfs ondernemers en oud-raadsleden.’

Veilig gevoel

Ondanks het grote aantal gepakten, denkt de ondernemer niet dat hij het nieuwe camerasysteem gaat terugverdienen. ‘Maar we merken wel dat eerlijke klanten zich er prettiger door voelen.’ De klanten die zich schuldig maken aan diefstal krijgen allen een winkelverbod.

Agressie

Dat niet iedere betrapte winkeldief zich erbij neerlegt dat hij wordt gepakt, bleek maart dit jaar. Drie mannen  die werden betrapt op onder meer het stelen van bier, verzetten zich hevig toen ze op de parkeerplaats werden aangehouden door winkelmedewerkers en omstanders. Een verdachte wist te ontkomen. De twee die wel werden aangehouden, trapten en schopten het winkelpersoneel en de omstanders totdat ze door de politie werden gearresteerd.

Reageer op dit artikel