nieuws

Jan Brouwer: Supermarkt sterft niet uit

Branche & Bedrijf 2851

Jan Brouwer: Supermarkt sterft niet uit

UTRECHT – Plus-topman Jan Brouwer ziet de opkomst van pure onlinespelers niet als een bedreiging voor supermarkten.

Webwinkels zoals Picnic kunnen volgens Brouwer het best in een supermarktorganisatie ingebed zijn, omdat de optelsom van online en offline nog steeds een winstgevende operatie is. ‘Picnic voorziet wel in een zekere behoefte, maar of die groot genoeg is om echt bedreigend te kunnen zijn is de vraag’, zegt de Plus-topman tegen retailtrends.nl.

Evolutie succesvoller dan revolutie

Volgens Brouwer zijn er dan ook geen ontwikkelingen gaande waardoor supermarkten bedreigd worden met uitsterven. ‘Het evolueren van dat wat er al is, is vaak succesvoller dan iets compleet nieuws proberen.’

Kassaloze supermarkt in Nederland

De Plus-topman is van mening dat de kassaloze supermarkt uiteindelijk ook in Nederland voet aan de grond zal krijgen. ‘Het betekent dat je mogelijkheden hebt om je winkels in allerlei opzichten interessanter te maken en verder te evolueren.’ Die ontwikkelingen zullen volgens hem via een geleidelijke weg verlopen. ‘Ik geloof niet in disruptie en revolutie.’

Reageer op dit artikel