nieuws

Jan Brouwer kondigt vertrek bij Plus aan

Branche & Bedrijf 8555

Jan Brouwer kondigt vertrek bij Plus aan
Jan Brouwer. Foto: Ton Kastermans

UTRECHT – Jan Brouwer stopt medio 2018 als topman van Plus.

Dat heeft Jan Brouwer zelf bekendgemaakt op een bijeenkomst met Plus-ondernemers.

‘Vertrek Jan Brouwer conform afspraak’

Een van de ondernemers laat weten dat het vertrek van Brouwer niet verrassend is. ‘Het is conform de afspraak die Plus en Jan Brouwer destijds met elkaar hebben gemaakt.’ Volgens de ondernemer is Plus inmiddels gestart met de zoektocht naar een opvolger. Plus laat in een reactie weten dat het ‘schip op koers ligt, en dat dit een mooi moment is om het stokje over te dragen.’

‘Opvolger moet wat aan kostenstructuur doen’

De Plus-ondernemer, die niet met naam genoemd wil worden, zegt dat hij en zijn collega’s tevreden zijn over wat Jan Brouwer de afgelopen jaren heeft betekend voor de ontwikkeling van de formule. ‘Maar zijn opvolger zal wat moeten doen aan de kostenstructuur’, klinkt het. ‘Er zal een goede analyse gemaakt moeten worden van wat goed is, en van wat anders moet.’

Brouwer begon in 2014

In oktober 2013 werd aangekondigd dat Jan Brouwer de nieuwe topman van Plus werd. Op 1 januari 2014 startte hij in de functie. Hij volgde Jan Ferwerda op. Brouwer zei destijds zin te hebben in de uitdaging. ‘Voor Plus en haar supermarktondernemers trek ik mijn jasje graag nog eens uit. Met een omzet van €2 miljard, een marktaandeel van 6 procent en het succes van het formuleconcept ‘Plus nieuwe generatie’ zie ik heel veel mogelijkheden voor een nog sterkere en nog meer onderscheidende positie in de markt.’

Reageer op dit artikel