nieuws

Enrico koopt Jean Bâton en Amelander

Branche & Bedrijf 3282

Enrico koopt Jean Bâton en Amelander
Foto: Enrico

AMSTERDAM – Enrico, handelsbedrijf in mediterrane specialiteiten, neemt foodfabrikant Glasbest uit Udenhout over. Laatstgenoemde partij is vooral bekend van het sauzenmerk Jean Bâton en de dressings onder de merknaam Amelander.

De overname is al op 31 augustus afgerond en wordt nu naar buiten gebracht. De twee partijen gaan samen één bedrijf vormen, waarbij de activiteiten elkaar goed aanvullen. Glasbest-eigenaren Bart Stok en Robin Heetkamp worden aandeelhouder in de nieuwe groep naast Enrico-eigenaar Karmijn Kapitaal. Heetkamp treedt tevens toe tot de directie en zal samen met Andrea Groot Wassink de leiding over de onderneming gaan voeren.

Naast handelshuis nu ook productiebedrijf

Commercieel directeur Peter Boer en inkoopdirecteur Remco Bregten blijven gewoon in functie bij Enrico. De overname betekent voor de onderneming dat het naast handelshuis nu ook productiebedrijf wordt. ‘Dat versterkt de positie in de keten, zowel richting klanten als leveranciers’, stelt het bedrijf in het persbericht.

Jean Bâton en Amelander

Glasbest is in de supermarkt vooral bekend van de merken Jean Bâton en Amelander is verder actief in het ontwikkelen, maken en afvullen van merkproducten en private labels in binnen- en buitenland. Daarnaast verzorgt de onderneming productie voor derden.

Grote mogelijkheden tot groei

Beide partijen zijn enthousiast over de transactie. Andrea Groot Wassink: ‘Deze combinatie zorgt voor productuitbreidingen in nieuwe categorieën, geheel in lijn met onze strategie. Ook Glasbest’s kennis op het gebied van producttechnologie is een toevoeging. ‘Robin Heetkamp vult aan: ‘Onze productiecapaciteit en innovatiekracht worden nu gekoppeld aan de commerciële slagkracht van Enrico. Dat resulteert in grote mogelijkheden tot groei.’

Glasbest is perfect aanvulling op Enrico

Karmijn Kapitaal investeert naast Enrico ook in bedrijven als Jopen Bier, Marlies Dekkers en Five Degrees. Ook dit bedrijf ziet goede kansen voor de nieuwe onderneming. ‘Glasbest is de perfecte aanvulling op Enrico. Met de mooie producten van Glasbest kan Enrico haar klanten nog meer toegevoegde waarde leveren. Met deze nieuwe groep gaan we mooie stappen zetten.’

Reageer op dit artikel