nieuws

Baas Amerikaanse websuper Ahold vertrekt

Branche & Bedrijf 1436

Baas Amerikaanse websuper Ahold vertrekt
Foto: Shutterstock

AMSTERDAM – Jennifer Carr-Smith legt haar positie als president bij Peapod, de online dochteronderneming van Ahold Delhaize, neer. Ze heeft elders een nieuwe uitdaging gevonden.

Dat meldt Ahold USA in een persbericht. Op 14 september heeft ze haar laatste werkdag. De positie van Carr-Smith wordt daarna voorlopig waargenomen door Walt Lentz, die op dit moment verantwoordelijk is voor de supply chain en operations. De zoektocht naar een permanente opvolger is inmiddels ingezet.

Opvolger van Peapod-oprichter Parkinson

Carr-Smith fungeerde sinds april 2015 als de hoogste baas bij Peapod, een belangrijke speler in de online verkoop van levensmiddelen in de Verenigde Staten. Zij volgde toen mede-oprichter Andrew Parkinson op na een loopbaan bij verschillende andere e-tailers in de Verenigde Staten. Het is nog niet duidelijk wat zij nu gaat doen.

Markt voor online boodschappen volop in beweging

Het vertrek van de topvrouw komt op een moment dat de markt voor online boodschappen in de Verenigde Staten volop in beweging is. Dit is vooral het gevolg van de initiatieven van webgigant Amazon dat door de overname van Whole Foods Market een flink sterkere positie heeft gekregen. Ook veel andere Amerikaanse verkopers van levensmiddelen investeren in online.

Reageer op dit artikel