nieuws

Alkmaarse Kaaswinkel eerste streamstore

Branche & Bedrijf 3478

Alkmaarse Kaaswinkel eerste streamstore

ALKMAAR – Kaan’s Kaaswinkel uit Alkmaar opent vandaag – naar eigen zeggen – ’s werelds eerste ‘stream store’, een mix tussen een webwinkel en een fysieke winkel.

Met een webcam is te zien wat er in de winkel in de Alkmaarse Koorstraat gebeurt. Gestelde vragen worden door het personeel op camera beantwoord en ook de klanten in de winkel zijn gewoon in beeld.

Onlineklant wacht op beurt

Een belangrijk verschil met een gewone webwinkel: als er een klant binnenloopt in Alkmaar, dan moet de onlineklant op zijn beurt wachten.

Acht kaassoorten online

Andere verschillen zijn er ook. Online zijn er maar acht kaassoorten te bestellen, terwijl in de winkel veel meer keuze wordt geboden. Voor klanten uit het verre buitenland is het overigens pech hebben. De streamingwinkel is alleen open als de gewone winkel dat ook is.

Samenwerking met ABN AMRO

De online winkel is een samenwerking met ABN AMRO. De bank noemt het een ‘experiment met een knipoog’, bedoeld om de aandacht te vestigen op het hebben van een online aanwezigheid voor kleine winkeliers. Met de streaming winkel wil ABN dan ook laten zien hoe je online klanten persoonlijke interactie kan bieden en echt kan betrekken bij je winkel.

Reageer op dit artikel