nieuws

AH’s van Van Noort krijgen weer vracht

Branche & Bedrijf 5189

ZAANDAM – De vestigingen van Albert Heijn in Berghem en Leiden krijgen vanaf maandag weer beleverd. AH en franchiser Gerrit van Noort zijn tot een oplossing gekomen in het al langer lopende conflict.

AH’s van Van Noort krijgen weer vracht
Lege schappen bij AH Berghem met een excuus voor het ongemak.

Daardoor hoeft de rechtbank in Haarlem geen uitspraak te doen in het kort geding zoals dat door franchiser Van Noort was aangespannen en dat afgelopen dinsdag achter gesloten deuren werd gehouden. De rechtbank bood de partijen vrijdag nog extra tijd om in overleg tot een oplossing te komen. Volgens Albert Heijn is dat dus nu ook gebeurd.

Vanaf maandag weer beleverd

‘Wij vinden het fijn dat nu kunnen melden dat we tot goede afspraken zijn gekomen over de toekomst van de twee Albert Heijn-winkels in Berghem en Leiden. Onderdeel van die afspraken is dat beide Albert Heijn-winkels vanaf maandag weer beleverd worden’, zo schrijft AH-woordvoerder Anoesjka Aspeslagh in antwoord op vragen van Distrifood.

Afspraken worden nader uitgewerkt

Wat die oplossing precies is en wat de toekomst is voor franchiser Van Noort is nog niet duidelijk. ‘De komende dagen gaan wij de afspraken verder uitwerken.’ Albert Heijn zegt tevreden te zijn dat er een oplossing is bereikt. ‘Wij zijn blij dat de medewerkers weer aan de slag kunnen en blij voor alle trouwe klanten die over enkele dagen weer boodschappen kunnen doen zoals zij dit gewend waren.’

Steeds legere supermarkt

Het conflict tussen Van Noort en Albert Heijn leidde er ruim twee weken geleden toe dat AH de leveringen aan de winkels stopzette. Dit zorgde voor supermarkten waarin de versgroepen al snel grotendeels uitverkocht waren en in het overige assortiment steeds meer gaten verschenen. Over de exacte achtergrond van het conflict hebben de betrokken partijen nooit uitspraken gedaan, behalve dat het om financiën gaat.

Geding achter gesloten deuren

De Telegraaf meldde vorige week op basis van bronnen dat Van Noort een miljoenenschuld zou hebben bij AH. De zaak trok volop de aandacht in de nationale media. Een kort geding afgelopen week leek voor meer duidelijkheid te zorgen. Die zaak werd achter gesloten deuren behandeld, waarna de rechtbank de partijen ruimte gaf om te overleggen over een andere oplossing dan een gerechtelijke uitspraak. Dat werd vrijdag nog eens verlengd.

Reageer op dit artikel