nieuws

AH na maanden weer doelwit ramkraak

Branche & Bedrijf 2212

AH na maanden weer doelwit ramkraak
Beeld van een plofkraak bij een AH. Archieffoto Distrifood

ROERMOND – Sinds lange tijd is een filiaal van Albert Heijn weer doelwit geweest van een ramkraak die was gericht op de inpandige geldautomaat van ING-bank.

In de nacht van vrijdag op zaterdag was een filiaal van Albert Heijn in Roermond doelwit van een ramkraak, meldt de NOS. De daders hadden het gemunt op de inpandige geldautomaat van ING. De kraak had rond 0.30 uur in de vroege zaterdagochtend plaats.

Geldautomaat uit winkel gesleept

De daders hebben met behulp van een auto en spanbanden de automaat uit de winkel gesleept en hebben die vervolgens gesloopt. Ze gingen er vervolgens vandoor is een vluchtauto met Duitse nummerplaten. De auto is later leeg gevonden op een provinciale weg niet ver van de Duitse grens in de richting van Mönchengladbach. De politie vermoedt dat de daders de bossen van natuurgebied Het Veen zijn ingevlucht.

Geen geld buitgemaakt bij ramkraak

De politie grendelde het natuurgebied af. Een intensieve zoektocht heeft ondanks de inzet van zowel een Duitse als Nederlandse politiehelikopter en speurhonden niets opgeleverd, meldt Politie.nl. Volgens de politie was de schade aan de supermarkt groot maar is bij de kraak geen geld buitgemaakt.

Vorig jaar talrijke ramkraken

Vorig jaar hadden circa vijftig ramkraken plaats gericht op filialen van AH met een geldautomaat van ING. Daarbij ging het in de meeste gevallen om plofkraken waarbij de automaat in de winkel werd opgeblazen.

Beter beveiligd

In oktober werd bekend dat AH en ING-bank de automaten in hoog tempo vervingen door beter beveiligde exemplaren. Ook betrapte de politie enkele daders op heterdaad. Daarna nam het aantal pogingen snel af. In januari werd voor zover bekend voor het laatste een poging gedaan toen na twee maanden van rust toch weer een vestiging van AH in Nuenen doelwit was.

Reageer op dit artikel