nieuws

Rotterdamse Marqt naar oude kunstuitleen

Branche & Bedrijf 2070

Rotterdamse Marqt naar oude kunstuitleen

ROTTERDAM – De vestiging van de alternatieve supermarktketen Marqt aan de Binnenrotte in Rotterdam gaat verhuizen. De winkel komt nu in een pand waar voorheen de kunstuitleen gevestigd was.

Dat meldt de lokale editie van AD. Het betreft één van de twee vestigingen van Marqt in de havenstad. In de krant vertelt oprichter Quirijn Bolle van de winkelketen dat het huurcontract aan de Binnenrotte afloopt en er kans is ‘om het avontuur op de Binnenweg voort te zetten.’ De vestiging van Marqt ging oorspronkelijk in 2012 open.

Voorheen in gebruik bij CBK

Een belangrijke reden voor de verhuizing zijn de plannen om in de toekomst mogelijk te bouwen op het parkeerterrein aan de Binnenrotte. Ook is Marqt gecharmeerd van het onderscheidende pand dat te huur stond aan de Binnenweg. Dit was voorheen in gebruik door het Centrum Beeldende Kunst (CBK), ook wel de kunstuitleen genoemd.

Verkoop aan projectontwikkelaar omstreden

Dit pand staat echter al sinds 2016 leeg en werd eind vorig jaar door een projectontwikkelaar gekocht van de gemeente. De zaak trok de aandacht omdat de gemeente de verkoop probeerde terug te draaien omdat men de overeengekomen verkoopsom uiteindelijk niet hoog genoeg vond. De rechtbank hield de gemeente echter aan de gemaakte afspraken.

Coop en Ekoplaza in de buurt

Aan de Binnenweg komt Marqt terecht in de buurt van een aantal andere foodverkopers. Zo is tegenover het gekozen pand een vestiging van Coop en zit verderop in de straat een Ekoplaza-winkel.

Reageer op dit artikel