nieuws

Nieuwe super Sauwerd dankzij inwoners dorp

Branche & Bedrijf 1754

Nieuwe super Sauwerd dankzij inwoners dorp
Foto: Google Streetview

SAUWERD – Het Groningse dorp Sauwerd krijgt eind augustus weer een supermarkt. Inwoners van de plaats zullen de winkel op vrijwillige basis gaan runnen.

Het Dagblad van het Noorden meldt dat momenteel de laatste werkzaamheden plaatsvinden in de winkel. 31 augustus moet de opening plaatsvinden.

’70 procent lid van coöperatie’

Na de sluiting van de Superrr-vestiging in Sauwerd, medio vorig jaar, besloten de inwoners van het dorp in actie te komen. Direct werd een dorpscoöperatie opgericht die een noodwinkel opende waar inwoners drie ochtenden per week terecht konden. Ook werden leden geworven voor de coöperatie. Volgens voorzitter van die coöperatie Hylke Zijlstra is inmiddels 70 procent van de 1000 inwoners van Sauwerd lid.

Tientallen vrijwilligers

De winkel zal ook gerund worden door de bevolking van Sauwerd. Enkele tientallen medewerkers, het merendeel op vrijwillige basis, zorgen ervoor dat de supermarkt zes dagen per week van 08.30 uur tot het begin van de avond open kan zijn. Behalve voor boodschappen kunnen de inwoners van Sauwerd ook in de supermarkt terecht voor een PostNL-punt en een ruilboekenkast. Ook komt er een sfeerwand, waarop volgens de regionale krant aandacht wordt besteed aan ‘actuele zaken uit het dorp’.

In zelfde pand als Superrr

De nieuwe supermarkt komt in hetzelfde pand waar voorheen Superrr zijn vestiging had. Dankzij de bijdragen van bewoners en de steun van diverse fondsen kon dit pand worden aangekocht door de coöperatie. De Groningse Commissaris van de Koning René Paas verricht op 31 augustus de opening. Volgens Hylke Zijlstra lijkt de winkel in Sauwerd op een ‘echte’ supermarkt. In het Dagblad van het Noord zegt hij: ‘Je kunt er alles krijgen, al zal de keuze misschien iets minder zijn. Daarnaast willen we meer zijn dan een supermarkt. Een groot deel van de winkel is gereserveerd voor een koffietafel, waar ook elke dag een gastvrouw of -heer aanwezig is om koffie te schenken en een praatje te maken.’

Reageer op dit artikel