nieuws

Jumbo bouwt eigen Tech Campus in Veghel

Branche & Bedrijf 5745

Jumbo bouwt eigen Tech Campus in Veghel

VEGHEL – De online omzet van Jumbo is het afgelopen jaar verdubbeld en maakt nu tussen de twee en drie procent van de totale omzet uit. Om de online ontwikkelingen verder te stimuleren gaat Jumbo een eigen Tech Campus bouwen in Veghel.

Dat zegt financieel topman Ton van Veen van Jumbo in een vraaggesprek met Brabants Dagblad. Van Veen zegt uit concurrentie-overwegingen geen exacte cijfers over de online verkopen te willen noemen, maar heeft veel vertrouwen in de markt. ‘De groei zal voorlopig aanhouden’, zo laat hij optekenen in de krant.

Tech Campus biedt werk aan 200 mensen

De eigen Tech Campus moet de online ontwikkeling binnen Jumbo verder vaart geven. Deze wordt naast het hoofdkantoor van Jumbo in Veghel gebouwd en moet in de loop van 2018 volledig in bedrijf zijn. Op dat moment moeten er zo’n tweehonderd mensen zitten die zich behouden met het ontwikkelen van digitale toepassingen om het Jumbo-merk op het web te versterken. ‘Allemaal gericht op het makkelijker en klantvriendelijker maken van verkopen online’, aldus Van Veen tegen Brabants Dagblad.

Brug tussen campus en Jumbo Foodmarkt in Veghel

De Tech Campus, opgezet als een apart bedrijfsonderdeel, past in de ambitie van Jumbo om zich online te ontwikkelen tot marktleider in Nederland. De campus wordt door middel van een brug verbonden met de Jumbo Foodmarkt die aan de andere kant van het kanaal in Veghel ligt. ‘Op die manier is er ook direct contact tussen de ontwikkelaars en de uiteindelijke klanten.’

Zelf kennis ontwikkelen in plaats van inkopen

Bij het project werkt Jumbo onder meer samen met IBM. Van Veen ziet grote voordelen in het opzetten van een eigen online tak. ‘Nu huren we kennis en mensen in. Straks ontwikkelen we die kennis zelf en is die meteen toepasbaar in onze bedrijven.’ De eerste vijftien mensen en een manager voor de campus moeten nog dit jaar geworven worden.

Reageer op dit artikel