nieuws

Ekoplaza haalt brood uit webshop na test

Branche & Bedrijf 1440

Ekoplaza haalt brood uit webshop na test

DEN HAAG – Ekoplaza stopt met verkoop van brood via de webshop. Dit na een smaaktest van de Consumentenbond.

De Consumentenbond onderzocht 15 volkorenbroden bij supermarkten en bakkersketens. Er is gekeken naar de samenstelling en de broden zijn geproefd door een smaakpanel.

Lage scores Jumbo en Ekoplaza

Het fijn volkorenbrood van de Jumbo en het biologisch volkorenbrood van de Ekoplaza kwamen qua smaak als slechtste uit de test. Het ging bij Ekoplaza wel om brood van de webshop. Dit wordt de dag van tevoren al afgebakken en is daarom minder vers. Ekoplaza heeft dan ook besloten te stoppen met de verkoop van brood via de webshop laat de Consumentenbond weten.

AH scoort met volkorenbrood

Het AH Zaans volkoren is het lekkerste volkorenbrood bij de onderzochte supermarkten. Het brood is volgens het panel de ‘Beste koop’, met een prijs van €1,20 en een testoordeel van 7,0.  ‘Het smaakt goed, ziet er goed uit en ruikt lekker’, zegt een tevreden proever.

’t Stoepje en Ammerlaan uitblinkers

De volkorenbroden van Bakker Ammerlaan en Bakkerij ’t Stoepje worden als uitblinkers bestempeld. Alle broden zijn getest op smaak, vezels, zout en etiket. Het panel zei over het volkorenbrood van Bakkerij ’t Stoepje het volgende: ‘Het brood van Bakkerij ’t Stoepje is op markten door heel Nederland te vinden. Het bevat flink wat vezels en zit qua zoutgehalte op de norm. De prijs zit tussen die van bakkers en supermarkten in.’

Uit praktische overwegingen naar supermarkt

De meeste mensen kopen brood uit praktische overwegingen in de supermarkt. Ook al vinden velen dat brood van de bakker beter smaakt, meldt de Consumentenbond. Het smaakpanel vond vooral de korst van supermarktbrood niet knapperig genoeg. Ook vond men het supermarktbrood minder vers.

Reageer op dit artikel