nieuws

CNV: Aantal klachten Aldi neemt weer toe

Branche & Bedrijf 3639

CNV: Aantal klachten Aldi neemt weer toe

CULEMBORG – Het aantal klachten over de arbeidsomstandigheden bij Aldi is recent weer toegenomen.

Dat beweert vakbond CNV Vakmensen.

‘Werkdruk Aldi groot, onveilig gevoel werknemers’

‘De afgelopen maanden heeft CNV Vakmensen vanuit verschillende filialen en regio’s klachten ontvangen over de arbeidsomstandigheden bij Aldi. De werkdruk is groot, roosters worden onder druk gewijzigd en werknemers voelen zich niet veilig’, zegt de bond op zijn website. Om die reden inventariseert CNV Vakmensen de aard van de klachten via een enquête.

Nog geen conclusies

Bestuurder Pien Zijlstra-Jukema van de bond zegt tegen Distrifood dat het verzamelen van de enquêtes vrijwel is afgerond. Conclusies kan ze pas in een later stadium trekken. ‘We merken in ieder geval dat veel mensen gebruikmaken van de enquête en dat ze vanuit het hele land naar ons worden verstuurd.’

Meldpunt opende in 2012

In 2012 opende CNV Vakmensen een meldpunt voor medewerkers van de Aldi. Verschillende meldingen, onder meer over werkdruk en lichamelijke klachten, leidden destijds tot een onderzoek van de arbeidsinspectie, die Aldi vervolgens op de vingers tikte. ‘Dat heeft een tijdje tot verbetering geleid, maar helaas moeten wij vaststellen dat de klachten weer toenemen’, stelt de bond nu vast.

Reageer op dit artikel