nieuws

McDonald’s gaat via UberEATS thuisbezorgen

Branche & Bedrijf 1484

McDonald’s gaat via UberEATS thuisbezorgen
Foto: Shutterstock

AMSTERDAM – McDonald’s brengt zijn Big Macs binnenkort aan de deur. De fastfoodketen slaat daarvoor de handen ineen met thuisbezorgketen UberEATS. In eerste instantie gaat het om een proef in drie restaurants in Amsterdam en Amstelveen.

De test begint komende dinsdag. Begin julie wordt de proef uitgebreid naar nog vijf Amsterdamse restaurants. Klanten kunnen hun bestelling plaatsen in de app van UberEATS, die de hamburgers en McFlurry’s binnen een halfuur bezorgt. Klanten kunnen na de bezorging ook per product een beoordeling geven.

McDonald’s wil vooral ervaring opdoen

‘Daar willen we veel van leren zodat alles naar wens is. Onze gasten moeten tevreden zijn’, verklaart directeur Manu Steijaert van McDonald’s Nederland. Hij denkt dat er door bezorging nieuwe klanten bijkomen, al zullen ook sommige bestaande klanten er voor kiezen om te laten bezorgen in plaats van een bezoek aan een McDonald’s-vestiging.

Fastfoodketen heeft geleerd niet alles zelf te doen

De keuze voor UberEATS als partner is ingegeven door ervaringen in het buitenland, legt Steijaert uit. ‘In andere landen werkt McDonald’s al met een bezorgdienst en daar hebben we geleerd dat we niet alles zelf moeten proberen te doen. Door de kennis die UberEATS van de logistieke kant heeft, kunnen wij onze kwaliteit garanderen.’

Proef wordt in september geëvalueerd

In september wordt de proef in Amsterdam geëvalueerd. Dan wordt besloten over eventuele uitbreiding. ‘Ik denk dat we in het verleden al hebben laten zien dat we een ‘fast learner’ zijn en ook snel een nieuwe dienst kunnen uitrollen’, verwijst hij onder meer naar innovaties als bestelzuilen in de restaurants.

Reageer op dit artikel