nieuws

Tijn en Niek Leussink winnen ZO²Z Award

Branche & Bedrijf 1402

Tijn en Niek Leussink winnen ZO²Z Award
Niek en Tijn Leussink, geflankeerd door Plus-ondernemer Stephan van Engelen (l) en AH-franchiser Pieter Bijlsma (r)

NIJKERK – De broers Tijn en Niek Leussink van Jumbo Leussink in Aalten zijn winnaar van de ZO²Z Award. Ze mogen zich twee jaar de beste supermarktondernemers van Nederland noemen.

Na de drie vorige edities op het podium te hebben gestaan als provinciewinnaar én een tweede plaats in de ZO²Z Award twee jaar geleden, staan de broers Tijn en Niek Leussink nu op de hoogste trede van het ereschavot. ‘Het werd wel eens tijd’ zegt Tijn gekscherend. ‘Het is de eerste keer dat we met deze winkel meededen en het is direct prijs.’

Lof voor lef

De Jumbo-franchisers, die vier Jumbo-supermarkten uitbaten worden door de jury geprezen om hun lef. Hun lijfspreuk ‘Niet te bang’ , combineren ze volgens de jury van de ZO²Z Award op een prima manier zakelijke nuchterheid en enthousiasme. ‘Zij zullen zeker niet bang zijn de titel met verve uit te dragen en zo een inspiratie te vormen voor hun collega’s.’

‘Noaberschap’

Ook de zelfsturende teams, waarmee wordt ingespeeld op de interesses van de medewerkers, worden geprezen. Net als hun lokale betrokkenheid – ‘Noaberschap’ in het dialect – die vertaald is in een eigen merk voor lokale producten, en in de participatie in allerlei evenementen. Daaruit is ook de evenementen-supermarkt ontstaan op het festival de Zwarte cross, Een mooie innovatie volgens de finalejury.

Finalisten

Pieter Bijlsma van Albert Heijn Bijlsma uit Gorredijk eindigde op de tweede plaats. De derde plaats is voor Stephan van Engelen van Plus Stephan van Engelen in Waalwijk.

Recordaantal deelnemers aan ZO²Z Award

Aan de competitie om de ZO²Z Award deden zo’n tweehonderd supermarktondernemers mee. In een eerste ronde werden twaalf provinciewinnaars gekozen. Uit deze provinciewinnaars zijn na bedrijfsbezoeken en uitvoerige gesprekken drie finalisten bepaald. Deze finalisten werden bezocht door de finalejury bestaande uit Marc Jansen (Centraal Bureau Levensmiddelenhandel), Philip den Ouden (Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie) en Harrie ten Have (Vakcentrum).

Reageer op dit artikel