nieuws

Lidl wordt negende supermarkt in Rucphen

Branche & Bedrijf 2290

Lidl wordt negende supermarkt in Rucphen
ANP XTRA KOEN SUYK

RUCPHEN – Lidl opent later dit jaar een vestiging in het Brabantse Rucphen. Het wordt de negende supermarkt in de gemeente met nog geen 25.000 inwoners.

Dat meldt BN/De Stem. Binnenkort wordt een meubelzaak in de Raadhuisstraat gesloopt om ruimte te maken voor nieuwbouw door Lidl. De komst van de discounter wordt door een aantal van de bestaande supermarkten in de plaats niet toegejuicht, maar de gemeente zegt de komst van de winkel niet tegen te kunnen houden. In de lokale regelgeving is geen beperkting voor het aantal vierkante meters aan supermarkten opgenomen.

Rucphen kijkt of het paal en perk moet stellen

‘De komst van de Lidl kunnen we niet tegenhouden als wij dat al zouden willen. Zij voldoen aan alle voorwaarden’, zegt wethouder René Lazeroms in de krant. Wel is de komst van de prijsvechter voor de gemeente reden om nog eens naar de regels te kijken. ‘Wij gaan wel onderzoeken of we paal en perk moeten stellen aan dit soort winkels in onze gemeente.’ Rucphen bestaat in totaal uit vijf kerkdorpen, die veelal hun eigen supermarkten hebben.

 

Reageer op dit artikel