nieuws

CBS meet forse groei omzet van supers

Branche & Bedrijf 2277

CBS meet forse groei omzet van supers

DEN HAAG – Het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft voor de supermarkten over februari een omzetstijging van 4,5 procent gemeten. Bij speciaalzaken bleef de plus beperkt tot 1,5 procent.

Dat blijkt uit vanmorgen bekendgemaakte cijfers over de ontwikkeling van de detailhandel in Nederland. De omzet in de totale Nederlandse detailhandel ag 4 procent hoger dan in februari 2016. Daarbij werden 1,5 procent meer goederen verkocht dan een jaar eerder. Zowel verkopers van voedingsmiddelen als winkels in de non-foodsector realiseerden een hogere omzet, waarbij de groei in non-food afzwakte ten opzichte van de eerste maand van 2017. Online stegen de opbrengsten met 13 procent.

Tiende maand van groei op rij

Het is de tiende maand op rij waarin het CBS een omzetstijging meet ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. Prijsstijgingen hielpen de omzet in de andere segmenten licht vooruit. In totaal werd daarbij door non-foodwinkels een fractie minder spullen aan de man gebracht dan in februari vorig jaar. De uitbundige groei van de huizenmarkt was zichtbaar in de populariteit van doe-het-zelf-, keuken- en meubelwinkels, die een bovengemiddelde groei doormaakten.

Niet in alle branches groeide de omzet

Drogisterijen, parfumerieën, schoenenwinkels en verkopers van consumentenelektronica zagen de omzet krimpen.

Reageer op dit artikel