nieuws

Spar University beloont aangeven winkeldieven

Branche & Bedrijf 2122

Spar University beloont aangeven winkeldieven

ROTTERDAM – De Spar University bij de Erasmus Universiteit in Rotterdam beloont klanten die andere klanten betrappen op diefstal. De beloning is een munt voor een gratis kop koffie.

Dat meldt Erasmus Magazine op zijn website. Op de site is een foto te zien van een poster met twee oogjes die de klant aanstaren met daaronder de tekst ‘Spot a thief? Tell a Spar employee’. Daarbij wordt tevens gesteld dat de politie wordt ingeschakeld. Volgens het blad hangen er een aantal posters met verschillende teksten in de winkel.

Onderdeel van een experiment

>Het blijkt onderdeel te zijn van een experiment dat studenten van de universiteit mogen uitvoeren in de supermarkt om te proberen winkeldiefstal terug te dringen. Het betreft een proef van twee weken. ‘Uit onderzoek blijkt dat je gedrag verandert als je je bekeken voelt. Vandaar de oogjes op de posters’, zo wordt ondernemer Erwin Binneveld geciteerd.

Eén op de vijf studenten steelt weleens bij de Spar

Circa twintig procent van de studenten van de Erasmusuniversiteit steelt wel eens wat, ook bij de Spar University op de campus, zo bleek eerder uit een onderzoek dat is gedaan door een groep masterstudenten onder 538 medestudenten van de Erasmusuniversiteit. Volgens Erwin Binneveld, de uitbater van de Spar University, wordt op de campus van de  Rotterdamse universiteit meer gestolen dan op andere universiteitscampussen.

Reageer op dit artikel