nieuws

Online verkoper sportvoeding in andere handen

Branche & Bedrijf 1754

Online verkoper sportvoeding in andere handen
Foto: Body & Fit

HEERENVEEN – Het Ierse Glanbia neemt de Nederlandse online verkoper van sportvoeding, dieetproducten en voedingssupplementen Body & Fit uit Heerenveen over.

Dat maken beide bedrijven gezamenlijk bekend. De overname moet nog worden goedgekeurd door kartelwaakhond NMa, maar de partijen verwachten de transactie nog in de eerste zes maanden van de lopende jaargang te kunnen afronden. Over de overnameprijs is niets bekendgemaakt. De kopende partij krijgt door de overname een sterkere positie op het Europese vasteland.

Distributiecentrum in Heerenveen

Body & Fit bestaat sinds 1995 en is naar eigen zeggen een gezond e-commercebedrijf met 190 werknemers. Online verkoopt het bedrijf zo’n driehonderd producten onder eigen merk, aangevuld met een assortiment van 15.000 artikelen van andere producenten. Het bedrijf heeft een distributiecentrum in Heerenveen en stelt een sterke marktpositie te hebben in de Benelux en Duitsland.

Glanbia is wereldwijd marktleider in sportvoeding

Glanbia is wereldwijd marktleider op het gebied van sportvoeding met een omzet van zo’n €3,7 miljard in 130 landen. De onderneming heeft beursnoteringen in zowel Dublin als Londen. Bekende eigen merken van Glanbia zijn BSN en Optimum Nutrition.

Body & Fit verkoopt ook levensmiddelen

De webshop van Body & Fit verkoopt ook levensmiddelen. Zo is er een assortiment superfoods en zijn er klant-en-klare maaltijden te koop die sporters moeten helpen. Ook biedt de onderneming een assortiment dieetproducten, zoals tortillas met weinig koolhydraten en broodbeleg met extra proteïne.

Reageer op dit artikel