nieuws

‘Wakkie (ex-Ahold) gearresteerd in Madrid’

Branche & Bedrijf 2538

‘Wakkie (ex-Ahold) gearresteerd in Madrid’

MADRID – Peter Wakkie, in het verleden in het bestuur van Ahold, zou maandagochtend door de Spaanse politie zijn gearresteerd op het vliegveld van Madrid.

Hij werd volgens de Spaanse krant El Confidencial even na tien uur gearresteerd, nadat hij uit Amsterdam was aangekomen. Wakkie is interim-bestuurder van het in Nederland gevestigde Russisch-Spaanse telecombedrijf Zed+. Hij zou vandaag een ontmoeting hebben met investeerders die geïnteresseerd zouden zijn om het Russisch-Spaanse telecombedrijf te kopen.

Wakkie opgepakt vanwege smeergeld

Volgens El Confidencial is Wakkie opgepakt in verband met de betaling van miljoenen euro’s smeergeld aan familieleden van Russische ministers. De omkoping zou zijn gegaan via Zed Worldwide, een technologiebedrijf dat onderdeel is van de Nederlandse holding Zed+ en waarin onder meer de Spaanse bank Santander en uitgever Grupo Planeta een belang hebben samen met de Russische magnaat Mikhail Fridman, zo meldt RTL Nieuws.

Bestuurder bij Ahold

Wakkie vertrok eind 2009 bij Ahold. Hij werkte sinds 2003 bij het supermarktconcern, na een loopbaan van 31 jaar bij advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek. In eerste instantie was hij verantwoordelijk voor het afhandelen van onderzoeken en rechtszaken die voortvloeiden uit de fraude bij Ahold, die begin 2003 aan het licht kwam. Later had hij een leidende rol bij de verkoop van onderdelen van Ahold en was hij architect van de strategie van het bedrijf voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. In 2015 werd hij nog uitgeroepen tot de invloedrijkste advocaat van Nederland.

Distrifood is ook actief op Facebook. Like ons en blijf op de hoogte. >>>

Reageer op dit artikel