nieuws

Jan Bun dreigt met sluiting van AH

Branche & Bedrijf 4872

Jan Bun dreigt met sluiting van AH

LELYSTAD – AH-franchiser Jan Bun dreigt de deuren van zijn supermarkt in het centrum van Lelystad op slot te doen. Het lokale parkeerbeleid is hem een doorn in het oog.

Dat meldt Omroep Flevoland op basis van een brief die Bun schreef aan de gemeenteraad. Volgens Bun is er een duidelijk verband tussen betaald parkeren in het centrum van de stad en de dalende omzet van de supermarkt. Volgens de franchiser is de supermarkt het drukst op zondagen, niet toevallig als er wel gratis geparkeerd kan worden.

Twee uur gratis parkeren

Volgens Bun zou het beter zijn als het winkelende publiek de eerste twee uur gratis kan parkeren. Om de gemeente tegemoet te komen is hij bereid om 75.000 euro te investeren in modernisering van het parkeersysteem. Daarbij moeten camera’s de kentekens automatisch gaan herkennen, zodat het huidige kaartjessysteem overbodig is.

Onherroepelijke sluiting van AH

Vanavond spreekt de gemeenteraad in Lelystad over een plan om het eerste uur parkeren gratis te maken in het centrum. Dit zou dan moeten gebeuren via kortingsbonnen die klanten bij winkeliers krijgen. Bun noemt dit plan ‘een goed begin’. Hij wil echter meer anders ‘dan zal Bun zijn activiteiten in 2017 in het ABC-gebouw onheroepelijk afbouwen en tot sluiting van de AH winkel overgaan’, zo schrijft hij.

Reageer op dit artikel