nieuws

Titus Vogt sluit een van zijn twee Jumbo’s

Branche & Bedrijf 2987

Titus Vogt sluit een van zijn twee Jumbo’s
Titus Vogt (tweede van rechts) Houdt jaarlijks meerdere grotere evenementen in Dokkum.

DOKKUM – Jumbo-franchiser Titus Vogt sluit de kleinste van zijn twee Jumbo-vestigingen in Dokkum.

Vogt sluit zijn vestiging aan de Rondweg in Dokkum, met iets meer dan 1000 vierkante meter vvo de kleinste van zijn twee vestigingen. De winkel gaat 28 januari dicht, zegt de ondernemer op de website van regionale omroep RTV NOF. Vogt zegt zich volledig te willen concentreren op zijn Jumbo Foodtheater aan de Hantumerweg. Deze vestiging heeft ook een regiofunctie door het uitgebreidere assortiment en door een uitgebreider dienstenaanbod.

Teruglopende klantenaantallen

Vogt sluit de Jumbo-vestiging onder meer vanwege teruglopende klantenaantallen. Steeds meer klanten in de regio doen volgens hem hun boodschappen via Jumbo.com. Bovendien was hij naar eigen zeggen niet goed in staat de Jumbo-formule op de juiste wijze uit te voeren vanwege de beperkte omvang van de vestiging en ontbreekt het aan uitbreidingsmogelijkheden.

Aantrekkingskracht

Dat het klantenaantal terugloopt is ook te wijten aan de aantrekkingskracht van zijn Foodtheater. Dat trekt klanten weg bij de kleinste van de twee winkels. ‘Naast dat steeds meer Jumbo klanten in Dokkum ervoor kiezen hun boodschappen te doen via Jumbo.com, trekt ook de Jumbo aan de Hantumerweg steeds meer klanten’, aldus Vogt. ‘Onder hen zitten veel nieuwe klanten, maar ook vaste bezoekers van de Jumbo winkel aan de Rondweg. We zijn blij met de grote regiofunctie die Jumbo Hantumerweg meer en meer vervult. Zowel de Dokkumer gemeenschap als Jumbo hebben baat bij een gezonde lokale economie. Door ons verder te concentreren op Jumbo Hantumerweg dragen we hieraan bij’, aldus de ondernemer tegenover de regionale omroep.

Vogt helpt medewerkers aan andere baan

De sluiting van de vestiging aan de Rondweg heeft  gevolgen voor het personeelsbestand. De afgelopen jaren zijn weliswaar al meerdere medewerkers ingezet in zijn andere vestiging maar de sluiting gaat banen kosten. Medewerkers met tijdelijke contracten dienen dat zoveel mogelijk uit, maar voor 17 medewerkers bestaat die mogelijkheid niet. Vogt zegt zich zoveel mogelijk in te spannen deze medewerkers te begeleiden naar ander werk buiten zijn bedrijf.

Distrifood is nu ook actief op Facebook. Like ons en blijf op de hoogte. >>>

Reageer op dit artikel