nieuws

Dankzij Whatsapp valsemunter aangehouden

Branche & Bedrijf 1433

Dankzij Whatsapp valsemunter aangehouden

TILBURG – Het personeel van een Aldi-filiaal in Tilburg heeft een man staande gehouden omdat hij wilde betalen met vals geld.

De man werd gesnapt omdat het personeel via een WhatsApp-groep met elkaar communiceerde, zo meldt het Brabants Dagblad.

Melding

De politie kreeg zaterdag rond 16.45 uur zaterdag een melding vanuit de supermarkt dat zij een man staande hadden gehouden. Hij zou hebben geprobeerd af te rekenen met een vals biljet van €500. De politie is daarop naar de supermarkt gegaan om de verdachte aan te houden.

Whatsapp

De personeelsleden van Aldi waren de man op het spoor gekomen omdat hij eerder die dag al iets had gekocht met een ander vals biljet in een andere Aldi-winkel in Tilburg. Het personeel merkte dat het briefje vals was toen de man alweer vertrokken was. Zijn signalement werd daarop via WhatsApp doorgegeven.

Drie pogingen

De dader deed even later opnieuw een poging om iets aan te schaffen in weer een andere vestiging van Aldi in Tilburg. Het personeel daar herkende hem echter, waardoor het hem niet lukte iets te kopen. Hij ondernam daarna een derde poging in de Aldi aan het Wilhelminapark en werd daar uiteindelijk aangehouden. De dader is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar bleek dat hij nog twee valse biljetten van €500  op zak had.

Reageer op dit artikel