nieuws

Etos bouwt 16 DA-winkels om

Branche & Bedrijf 1772

Etos bouwt 16 DA-winkels om

ZAANDAM – Drogisterijketen Etos is winkeliers aan het wegkapen bij concurrent DA. Dit jaar opent Etos 22 nieuwe winkels. Daarvan hadden er zestien voorheen nog het logo van DA op de gevel.

De verwachting is dat volgend jaar in totaal dertig voormalige DA-filalen zijn omgebouwd tot Etos.

130 DA-winkels interessant voor Etos

Etos-directeur Jan Derek Groenendaal liet begin dit jaar al weten dat hij aast op tientallen zaken van DA. Circa 130 DA-winkels zouden qua locatie interessant zijn voor de formule van Ahold Delhaize, zei hij toen.

DA maakte doorstart met franchisers

Eind december werden het distributiecentrum en het hoofdkantoor van DA failliet verklaard en kort daarna maakte het retailbedrijf een doorstart. Het probleem van DA was dat een deel van de franchisenemers uit onvrede over het beleid van de vorige directie uit de keten zijn gestapt. DA draait bijna geheel op zelfstandige franchisenemers. Die zijn niet failliet gegaan.

Klein deel ondernemers niet mee

Ten tijde van het faillissement telde DA Drogisterijen 7 filialen en 259 door zelfstandige ondernemers bestierde vestigingen. De filialen werden direct gesloten. Van de winkeliers heeft dus een groep besloten niet in zee te gaan met de nieuwe eigenaar. Voorzitter Gerben Boogaard van de DA-Franchisevereniging liet vorige maand al weten dat deze ondernemers over zouden stappen naar concurrenten Etos en Dio.

Reageer op dit artikel