nieuws

Eerste Jumbo’s voor Koornneef

Branche & Bedrijf 6854

Eerste Jumbo’s voor Koornneef
Edward Koornneef (midden) nog in een van zijn AH-vestigingen

NAALDWIJK – Edward Kornneef is gestart met een eerste Jumbo. De ex-AH franchisenemer heeft het filiaal van Jumbo in Naaldwijk overgenomen en de Jumbo-vestiging in Wateringen volgt binnenkort.

Maandag is het filiaal van Jumbo in Naaldwijk overgedragen aan Edward Koornneef, zo is te lezen op de Facebookpagina van Jumbo Koornneef Naaldwijk. ‘Wij bruisen van de ambitie en ideeën om deze winkel verder te verbeteren. De komende tijd gaan wij hard aan de slag en hopen u te mogen verwelkomen!’, is op Facebook te lezen. Koornneef meldt bovendien binnenkort de Jumbo-vestiging van franchiser A. Wennekes in Wateringen over te nemen. ‘De naam Albert Heijn Koornneef verdwijnt. De familie Koornneef neemt twee Jumbo-vestigingen over in Westland: Naaldwijk en Wateringen. Dit worden Jumbo Koornneef vestigingen.’

Toelichting Koornneef op Facebook

Koorneef licht de overname op de Facebook-pagina van Jumbo Naaldwijk toe: ‘Na veertien uitdagende jaren, waar wij heel erg trots op zijn en met een goed gevoel op terugkijken, zijn de Albert Heijn Koornneef vestigingen terug verkocht aan Ahold Delhaize. De Albert Heijn winkels blijven open, maar worden dus niet meer aangestuurd door de familie Koornneef. De vestigingen gaan door onder de vlag van Ahold Delhaize. Vestiging Naaldwijk is inmiddels overgedragen. Vestiging Wateringen wordt op 30 oktober overgedragen en vestiging Honselersdijk op 13 november.

AH’s verkocht aan formule

Begin augustus kwam aan de langdurige relatie tussen Koornneef en AH een eind toen bekend werd dat hij zijn drie AH-supermarkten in Naaldwijk, Honselersdijk en Wateringen aan Ahold Delhaize verkocht. Drie weken later, op 23 augustus, maakte financieel directeur Ton van Veen van Jumbo bekend dat de AH-multifranchiser de overstap naar Jumbo zou maken. ‘Ga er maar vanuit dat Edward Koornneef binnenkort multi-franchiser bij Jumbo is.’ Van Veen wilde toen niet zeggen waar Koornneef Jumbo’s gaat openen. In de aanloop naar deze bekendmakingen bleek al dat het tussen Koornneef en Albert Heijn niet meer zo goed boterde. In juli werd bekend dat zijn partner, Marieke Vijverberg de Jumbo-vestiging van Karel Hoogendoorn in Oud-Beijerland overnam.

Bouwplannen Koorneef in Westland

Koornneef is bovendien druk bezig met bouwplannen in het Westland. Zowel in Naaldwijk als Kwintsheul verrijzen nieuwe supermarktpanden. Wat daarmee gaat gebeuren, is nog niet bekend. Met name het bouwplan in Naaldwijk is ambitieus. Mogelijk wordt de vestiging in Naaldwijk een Jumbo Foodmarkt. Dat zou dan de eerste Jumbo Foodmarkt zijn die door een zelfstandig ondernemer wordt geëxploiteerd.  Van Veen wilde dat destijds niet bevestigen. Hij liet het bij de opmerking ‘niets uit te sluiten.’

Reageer op dit artikel