nieuws

Buurt wil vertrek Poolse supermarkt Roosendaal

Branche & Bedrijf 1918

Buurt wil vertrek Poolse supermarkt Roosendaal
Pools assortiment

ROOSENDAAL – Omwonenden van een Poolse supermarkt aan de Gastelseweg in Roosendaal willen dat de winkel verdwijnt. Ze zijn de overlast rondom de winkel spuugzat.

In een brief aan burgemeester Jacques Niederer wordt gevraagd om sluiting van de Poolse supermarkt, schrijft BN/De Stem. De brief is ondertekend door 48 huishoudens van de Gastelseweg en de Jacob van Heemskerkstraat.

Wildparkeren grootste ergernis

Poolse supermarkt De Poolse supermarkt Swojska Chata zou volgens de buurtbewoners illegaal zijn gevestigd aan de Gastelseweg, hoewel dit volgens de gemeente niet zo is. De burgemeester laat tegen de regionale krant weten niet in te willen gaan op de brief. De grootste ergernis van omwonenden is het wildparkeren rondom de Poolse supermarkt. De overbuurman van de winkel heeft naar eigen zeggen zo’n tweehonderd foto’s van overtredingen naar de gemeente gestuurd.

Al langer overlast bij Poolse supermarkt

De gemeente Roosendaal liet vorige maand al weten dat ze intensief is gaan controleren bij twee Poolse supers om de overlast te bestrijden die omwonenden ervaren van de klanten. Tussen 10 en 31 augustus hield de gemeente in totaal 200 controles bij een Poolse supermarkt aan de Molenstraat en de winkel aan de Gastelseweg waar het nu om gaat. In de Molenstraat werden bijna honderd bekeuringen uitgedeeld, aan de Gastelseweg waren dat er 3. Behalve wildparkeren bestaat de overlast uit zwerafval, wildplassen, verkeerde gestalde fietsen en geluidsoverlast.

Al anderhalf jaar klachten

De overlast houdt al langere tijd aan. In mei 2015 deden buurtbewoners van de supermarkt aan de Gastelseweg al hun beklag in BN/De Stem. ‘Het is een grote bende’, zei overbuurman Barro Wijkmans destijds tegen de krant. Wijkmans heeft foto’s van mensen die voor de deur van de winkel bier drinken, blikjes bier in vensterbanken van de buren, auto’s die verkeerd geparkeerd staan en mannen die urineren in tuinen. De exploitant van de supermarkt zei zich niet te herkennen in de overlast.

‘Niet alleen schuld Poolse supers’

De huurbaas van een van de Poolse supermarkten, Metterwoon, nam het eerder dit jaar op voor zijn huurder. Een woordvoerder zei dat het onterecht is alleen naar de Poolse supermarkten te wijzen als veroorzakers van de overlast. Volgens een woordvoerder heeft de overlast vaak plaats na sluitingstijd van de winkels. ‘Rond tien uur ’s avonds gaat de winkel dicht. Maar dan begint juist het caféleven. Ik bedoel maar: de overlast is echt niet alleen te herleiden naar de supermarkten. Wij horen dat de problemen in de late avond en nacht veel groter zijn dan overdag en in de vroege avond.’

Reageer op dit artikel