nieuws

AH’er Dijkstra strijdt vergeefs tegen tweede super

Branche & Bedrijf 2358

AH’er Dijkstra strijdt vergeefs tegen tweede super
Meindert Dijkstra (midden)

BUNDE – AH-franchisenemer Meindert Dijkstra en enkele andere winkeliers hebben een nederlaag gelden in hun strijd tegen de komst van een tweede fullservice supermarkt in Bunde.

De gemeenteraad van Meerssen, waarvan Bunde een kern is, ging donderdag met een meerderheid van 11 tegen 6 akkoord met de komst van een Jan Linders naar de bijna 6000 inwoners tellende plaats. AH-ondernemer Dijkstra, die namens meerdere lokale en regionale middenstanders spreekt, noemt het besluit ‘teleurstellend’. ‘Dit viel erg tegen. Een oppositiepartij heeft toch voorgestemd. Ze zijn al jaren bezig met de ontwikkeling van het centrum en men vindt dat er nu lang genoeg is gewacht.’

Verdwenen rapport over tweede super

Het bezwaar van Dijkstra en zijn medestanders richt zich vooral tegen een positief rapport van BRO over de komst van een tweede fullservice supermarkt in het bijna 6000 inwoners tellende Bunde. In een eerste rapportage zou BRO hebben gemeld dat er geen plaats zou zijn voor een tweede servicesupermarkt, maar alleen voor een discounter zoals Aldi of Lidl. Nadat enkele aannames veranderden, en de oppervlakte van de winkel werd gelimiteerd, kwam er wel een positief rapport uit de bus rollen. Het eerste, negatieve, rapport is daardoor nooit aan de raad voorgelegd. ‘Die zijn daardoor niet volledig geïnformeerd.’

Mogelijk naar Raad van State

Dijkstra en de andere winkeliers, beraden zich nu op een volgende stap. ‘We laten het eerst bezinken en winnen juridisch advies in. Volgens ons is de besluitvorming gemanipuleerd doordat de wethouder informatie achterhield. De enige stap die ons nu nog rest is die naar de Raad van State. Ik meen dat we daar zes weken de tijd voor hebben.’

In Distrifood 40 van 8 oktober meer over de grieven van Dijkstra en de andere winkeliers.

Reageer op dit artikel