nieuws

Winkeldieven rijden in op Jumbo-medewerker

Branche & Bedrijf 1673

Winkeldieven rijden in op Jumbo-medewerker
Foto: Koen Suyk (ANP)

ROSMALEN – Twee vluchtende winkeldieven zijn met hun auto ingereden op een medewerker van een filiaal van Jumbo in Rosmalen. De medewerker raakte daarbij licht gewond.

Nadat drie winkeldieven in het filiaal van Jumbo op heterdaad waren betrapt, zetten ze alles op alles om te ontkomen, meldt Omroep Brabant. De politie kreeg een melding dat er in de supermarkt door meerdere mensen werd gevochten. Twee van de drie verdachten wisten daarbij te ontsnappen en wilden met hun auto op de vlucht slaan.

Lichtgewond

De winkelmedewerker raakte lichtgewond toen hij zonder succes probeerde de auto van de winkeldieven tot stoppen te dwingen. De derde verdachte kon door winkelmedewerkers in bedwang worden gehouden tot de politie hem van hen overnam.

Twee winkeldieven later gepakt

De twee andere verdachten zijn later door de politie in Den Bosch gearresteerd. Getuigen hadden het merk, de kleur en het kenteken van de auto aan de politie doorgegeven. Ook werd de richting waarin de auto wegreed doorgegeven, waardoor de politie de twee al snel in het vizier kreeg. De verdachten zitten nog vast, aldus het Brabant Dagblad.

Hachelijke afloop

De actie van de medewerker had een andere afloop kunnen hebben. Drie weken geleden raakte Emté-franchisenemer René van Boven in Kapelle nog in een hachelijk avontuur terecht.  Toen hij de auto van winkeldieven probeerde te stoppen zag hij geen andere mogelijkheid zich op de motorkap te storten om zo het vege lijf te reden. De Emté-man reed ettelijke honderden meters mee voordat de vluchtauto tot stoppen werd gedwongen.  Op een video is te zien hoe hij zich vastklampt aan de auto.

Reageer op dit artikel