nieuws

Vomar in Zaanse probleemwijk beklad

Branche & Bedrijf 2024

Vomar in Zaanse probleemwijk beklad
Foto:ANP

ZAANDAM – In Zaandam is in de nacht van zaterdag op zondag een supermarkt in de wijk Poelenburg beklad met een hakenkruis en de tekst ‘Wat jullie weik ons land’.

De politie heeft een aangifte opgemaakt voor vernieling en baldadigheid. Een woordvoerster zegt dat er onderzoek wordt gedaan wie achter de bekladdingen zitten. Winkelpersoneel heeft de opschriften verwijderd, zo meldt het ANP.

Klachten van overlast en intimidatie in probleemwijk

De Zaanse probleemwijk kwam afgelopen dagen in het nieuws door klachten over overlast en intimidatie bij de supermarkt door Turks-Nederlandse jongeren. Personeel zou vanwege intimidatie bang zijn om de winkel te verlaten en ook klanten klaagden. Ook agenten werden onheus bejegend.

Burgemeester noemt het ‘onacceptabel

Burgemeester Geke Faber van Zaanstad bracht vrijdagmiddag een bezoek aan de Zaandamse wijk Poelenburg. Ze noemde toen het gedrag van de jongeren ‘onacceptabel’. De gemeente zet extra agenten en ander handhavers in.

Premier Rutte

Op zijn wekelijkse persconferentie noemde minister-president Mark Rutte de jongeren vrijdag ‘ewoon tuig van de richel’. Hij zei zich er over op te winden dat gewone mensen zich in hun buurt bedreigd voelen. Hij deed een oproep aangifte te doen. Donderdag werden een cameraman en verslaggeefster van SBS bedreigd toen ze een item maakten over de overlast.

Vomar in Zaanse probleemwijk beklad

Foto: ANP

Reageer op dit artikel