nieuws

Spar-man Vogelzang moet weer winkel sluiten

Branche & Bedrijf 4841

Spar-man Vogelzang moet weer winkel sluiten
Marcel Vogelzang in zijn voormalige winkel in Ulrum. Foto: Jan Willem van Vliet

GASSELTERNIJVEEN – De Spar in het Drentse dorp Gasselternijveen sluit aanstaande zaterdag definitief de deuren.

De winkel van ondernemer Marcel Vogelzang werd al geruime tijd met sluiting bedreigd, meldt het Dagblad van het Noorden.

Spar kon concurrentie niet meer aan

De Spar zou de concurrentie met grotere supermarkten in Gieten (Jumbo en Lidl) en Stadskanaal (zeven supermarkten) niet langer aankunnen. De regionale krant schrijft dat de sluiting van de supermarkt hard aankomt in Gasselternijveen, waar de Spar ook als postagentschap functioneerde.

Tweede sluiting in ruim een jaar

Voor Marcel Vogelzang betekent de sluiting dat hij voor de tweede keer in ruim een jaar tijd een Spar sloot. De ondernemer nam de Spar in Gasselternijveen (circa 1900 inwoners) in oktober vorig jaar over van de familie Stuiver die zich terugtrok uit het ondernemerschap. Eerder dat jaar had Vogelzang zijn Spar in Ulrum moeten sluiten, omdat die winkel niet voldoende omzet wist te genereren.  Dat was opmerkelijk omdat de winkel meedeed aan een proefproject rond leefbaarheid in kleine kernen van Spar en het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Vogelzang bij overname nog vol goede moed

Rond de opening van de winkel in Gasselternijveen was Vogelzang nog vol goede moed, zo blijkt uit een verhaal op een lokale website. ‘Via de Spar hoorde ik dat de winkel in Gasselternijveen te koop stond en na enige keren daar te hebben gekeken ben ik enthousiast geworden en heb ik besloten te winkel te kopen. Langzamerhand pakken we de winkel aan door de indeling iets overzichtelijker te maken en ook het assortiment uit te breiden. We hopen dat we de klanten nog lange tijd mogen blijven verwelkomen in deze winkel.

Reageer op dit artikel