nieuws

Overvaller Spar en Coop krijgt zes jaar

Branche & Bedrijf 1105

Overvaller Spar en Coop krijgt zes jaar

GRONINGEN – De rechtbank in Groningen heeft een 33-jarige supermarktovervaller tot zes jaar en tbs met dwangverpleging veroordeeld.

De Groninger krijgt de straf voor overvallen op een vestiging van Spar en een Coop. De straf is korter dan de eis van het OM. De officier van justitie hield de 33-jarige overvaller verantwoordelijk voor drie overvallen en eiste twee weken geleden 8 jaar met tbs, meldt het Dagblad van het Noorden.

Ook verdacht derde overval op super

De overvallen zijn in oktober en november vorig jaar gepleegd in Groningen. Een filiaal van Coop was op 19 oktober het slachtoffer. Precies een mand later was een Spar-vestiging aan de Zonnelaan slachtoffer. De man werd ook verdacht van een overval op een andere Spar, die aan de Jacob van Ruysdaelstraat in Groningen. Voor dit feit werd hij vrijgesproken.

Overvaller blijkt recidivist

Tijdens de overvallen werden medewerkers onder bedreiging van een vuurwapen gedwongen geld en sigaretten af te geven. Volgens de slachtoffers ging de dader daarbij zeer intimiderend en agressief te werk. De 33-jarige was al eerder voor overvallen veroordeeld. In 2007 kreeg hij vijf jaar cel met tbs. Die maatregel werd echter in 2014 onder voorwaarden beëindigd.

Eerder dit jaar 6 jaar voor overvaller

Eerder dit jaar werd door de rechtbank in Groningen ook al een overvaller tot een lange straf veroordeeld. Een 31-jarige Groninger kreeg toen zes jaar voor vier overvallen op supermarkten.

Reageer op dit artikel