nieuws

AH Kaatsheuvel krijgt restaurant in winkel

Branche & Bedrijf 3792

AH Kaatsheuvel krijgt restaurant in winkel
Een schets van het toekomstige pand van AH Kaatsheuvel. (JYB Architecten Waalwijk )

KAATSHEUVEL – De Albert Heijn van Piet den Hartog in Kaatsheuvel krijgt behalve een hotel boven de winkel ook de beschikking over een inpandig restaurant.

In het restaurant worden verse producten uit de supermarkt verwerkt die de houdbaarheidsdatum bijna bereikt hebben. De plannen voor de supermarkt met hotel werden in maart al aangekondigd, het restaurant in de Albert Heijn wordt nu door Cobouw gemeld.

Retail, food en gastvrijheid komen samen

De Albert Heijn en OOKs Hospitality & Leisure, dat het hotel gaat exploiteren, gaan nauw samenwerken, aldus de initiatiefnemers. Ze willen de wereld van retail, food en gastvrijheid op een bijzondere manier bij elkaar brengen, een mooi voorbeeld van blurring. Of in het restaurant ook alcohol gaat worden geschonken, is nog niet bekend.

Restaurant gaat verspilling tegen

‘Versbeleving’ staat centraal in het nieuwe onderkomen in Kaatsheuvel, waarbij een van de doelen is om de huidige voedselverspilling te lijf gaan en minimaal met de helft te reduceren. De ervaring leert dat veel AH-klanten producten die tegen de uiterste verkoopdatum aan zitten, laten liggen. Terwijl er niets mis mee is. Deze producten worden straks in het bijbehorende restaurant verwerkt in dagverse maaltijden. Als alles volgens planning verloopt, gaan de nieuwe supermarkt en het hotel eind 2017 open. Initiatiefnemer is behalve AH-franchiser Piet den Hartog Coen Schelfhorst van OOKs Hospitality & Leisure.

Bouw in Kaatsheuvel begint na sloop

Het hotel, dat Guest House Hotel gaat heten, bestaat uit 69 kamers, een receptie, bar en lounge. Ook komen er kantoorruimten en fitness- en vergaderfaciliteiten. De kamers liggen in een zogenaamde carré rondom een besloten binnentuin. Voordat kan worden begonnen met de bouw, moet een aantal bestaande, verouderde panden worden gesloopt. Wanneer het nieuwe complex klaar is, wordt het huidige AH-pand afgebroken. Het gemeentebestuur van Loon op Zand, waar Kaatsheuvel onder valt, staat achter het plan.

Reageer op dit artikel