nieuws

Inwoners Tynaarlo tegen komst supermarkt

Branche & Bedrijf 1702

Inwoners Tynaarlo tegen komst supermarkt
Inwoners van de Tynaarlose wijk Ter Borch zijn al jaren fel gekant tegen de komst van een supermarkt

TYNAARLO – Inwoners van de nieuwbouwwijk Ter Borch in Tynaarloo zijn tegen de bouw van een grote supermarkt in hun woonwijk.

De inwoners , verenigd in Supermarkt Ter Borch Onzinnig Plan (Stop Tynaarllo) vinden een supermarkt van 2000 vierkante meter veel te groot. 68 procent ziet het liefst  helemaal geen supermarkt komen, blijkt uit een enquête van de tegenstanders. De overige 32 procent is verdeeld. Volgens 13 procent is de grote supermarkt een welkome aanvulling, de overige 19 procent denkt dat een buurtsuper, of supermarkt van gemiddelde grootte, voldoende is.

Tegenstanders vrezen verkeersoverlast

De tegenstanders zeggen voldoende te hebben aan vestigingen van Jumbo in Groningen en een AH in Paterswolde. Bovendien wijzen ze op de belofte van de gemeente dat de entree naar de wijk, waar de nieuwe super is gepland, een groen karakter zou krijgen. Ze vrezen onder meer voor onveilige situaties, de supermarkt zou naast een school komen, en verkeershinder. Het aantal auto’s dat een toegangsweg gaat gebruiken, zou volgens hen bijna verdubbelen, van 3210 naar 5700 per dag.

Jumbo en AH in de race voor supermarkt

De nieuwe supermarkt, zowel Jumbo als AH zouden interesse hebben, moet op de grens tussen Tynaarlo en Groningen komen. De winkel zou ook klanten uit Groningen Zuid moeten trekken. Ondanks een becijferd marktgebied van zo’n 10.000 mensen, zal de winkel  nauwelijks nadelige gevolgen voor andere supermarkten in de omgeving hebben of onaanvaardbare leegstand veroorzaken. Dat zei planologisch onderzoeker Aart Jan van Duren maandagavond op een informatieavond, waarover Het Dagblad van het Noorden bericht.

Miljoenenverlies gemeente

De gemeente heeft de grond onder voorbehoud verkocht aan een bouwcombinatie vof Ter Borch die het plan wil ontwikkelen. Als het plan niet doorgaat, gaat de koop ook niet door. De gemeente zou daardoor miljoenen mislopen. De gemeenteraad bespreekt het plan dinsdagavond. Wethouder Nina Hofstra waarschuwt al op voorhand voor het miljoenenverlies. ‘Daar zal de rest van de gemeente dan voor moeten bloeden.’ De tegenstanders hebben de messen ook geslepen. Op hun website is te zien dat ze van plan zijn tot het bittere einde te procederen.

Reageer op dit artikel