nieuws

Direct bij AH bestellen via Superscanner

Branche & Bedrijf 1617

Direct bij AH bestellen via Superscanner
de site van Superscanner

HAARLEM – Prijsvergelijker Superscanner biedt voortaan de mogelijkheid om een in de app gemaakte boodschappenlijst direct bij AH.nl te bestellen.

Consumenten kunnen in de app Superscanner de prijzen van artikelen bij zes supermarkten vergelijken. De prijsvergelijker biedt nu de mogelijkheid om de ‘gevulde winkelwagen’ door te sturen naar AH.nl. Dit meldt de Twinkle Magazine.

Superscanner meer dan prijsvergelijker

Volgens medeoprichter Alwin van der Velden heeft Superscanner altijd meer willen zijn dan alleen een prijsvergelijker. ‘Het wordt pas echt interessant als een gevulde winkelwagen naar de supermarkt van je keuze kan worden doorgestuurd. Dat is inmiddels mogelijk bij Albert Heijn.’ Wanneer dit ook mogelijk wordt bij andere supermarkten, meldt Twinkle niet.

Supers leren van data Superscanner

Van der Velden denkt dat supermarkten veel van de zo door Superscanner verzamelde data kunnen leren. Het is volgens hem voor supermarkten interessant om te zien wanneer een consument kiest voor een andere supermarkt. ‘Wat was het prijsverschil op dat moment en welke producten zaten er in dat winkelwagentje? Zeer waardevolle data voor een supermarkt die actief bezig is met e-commerce.’

Maandelijks 40.000 mensen die vergelijken

Sinds de lancering in april heeft Superscanner honderdvijftigduizend bezoekers ontvangen. In april is gestart met prijsvergelijkingen van Albert Heijn, Jumbo, Plus en Dekamarkt. Inmiddels zijn Hoogvliet en Spar toegevoegd aan het platform dat prijzen, producten een aanbiedingen vergelijkt. Maandelijks vergelijken zo’n 40.000 mensen de prijzen van de diverse supermarkten. Concurrent Sjopr werkt volgens Twinkle ook aan een besteloptie. De Fair Sharing Foundation, een supermarktvergelijker van ex Jumbo-man Jan Meurs, lijkt een stille dood te zijn gestorven.

Reageer op dit artikel