nieuws

Partner AH-ondernemer Koornneef heeft nu een Jumbo

Branche & Bedrijf 6908

Partner AH-ondernemer Koornneef heeft nu een Jumbo
Marieke Vijverberg in haar nieuwe Jumbo in Oud-Beijerland. (foto Roel Dijkstra)

OUD-BEIJERLAND – Met de overname van Jumbo Oud-Beijerland door Marieke Vijverberg is er voor het eerst een AH/Jumbo-ondernemerspaar. Vijverberg vormt een koppel met AH-multifranchiser Edward Koornneef.

Ze spreekt van een ‘droom die uitkomt’ en ze heeft ‘ontzettend veel zin in deze nieuwe uitdaging, die ik graag met beide handen aangrijp.’ Zoveel kansen om zelfstandig supermarktondernemer te worden, krijg je immers niet.

Vijverberg nam Jumbo Oud-Beijerland over

Marieke Vijverberg (35) is sinds 11 juli officieel eigenaar van de Jumbo-supermarkt in Oud-Beijerland. Die winkel was tot voor kort eigendom van Karel Hoogendoorn. Deze ondernemer was eigenaar van de C1000 in Oud-Beijerland. Na de overname van die formule door Jumbo, reloceerde Hoogendoorn naar de huidige locatie. Waarom Hoogendoorn de winkel van de hand heeft gedaan, is niet helemaal duidelijk, maar zeker is wel dat die keuze niet is ingegeven door tegenvallende resultaten. ‘Het is een buitengewoon succesvolle supermarkt met een omzet van meer dan €300.000’, zegt een insider.

Forse concurrentie voor Jumbo

Met een vvo van bijna 1500 m2 is de Jumbo in Oud-Beijerland in omvang overigens niet de grootste. Dat is de Agrimarkt met bijna 2400 m2. Ook de vestiging van Albert Heijn is met 1800 m2 in oppervlakte nog groter dan de Jumbo. Behalve die drie supermarkten heeft Oud-Beijerland, met 24.000 inwoners de grootste gemeente in de Hoeksche Waard, ook nog een Dirk van 1000 m2 en hebben ook de Duitse discounters Aldi en Lidl er een vestiging. De concurrentie is dus hevig.

Partner van Edward Koornneef

Dat Marieke Vijverberg nu zelfstandig Jumbo-ondernemer is, is wel bijzonder. Haar partner Edward Koornneef is immers Albert Heijn-franchiser met vestigingen in Naaldwijk, Honselersdijk, Kwintsheul – na een grote brand in 2012 is er een nieuwe vestiging in aanbouw – en Wateringen. De nieuwbakken Jumbo-ondernemer was een groot aantal jaren operationeel manager van die vestigingen en medeverantwoordelijk voor het succes. Ze kent die formule dus op haar duimpje. Dat maakt de vraag relevant of de keuze voor Jumbo een bewuste is geweest of dat de winkel in Oud-Beijerland toevallig op haar pad kwam. ‘Het laatste, zegt Vijverberg beslist. En de Jumbo-formule spreekt haar zeer aan, zegt ze. ‘De Zeven Zekerheden vatten goed samen waar de Jumbo-formule voor staat. Dat spreekt mij enorm aan. Het is echt elke dag service met een glimlach voor de klant.’

Nu weg bij AH

Door het zelfstandig ondernemerschap bij Jumbo is ze gestopt met haar werkzaamheden voor de AH’s van Edward. ‘Ik heb inderdaad mijn werkzaamheden voor Albert Heijn Koornneef beëindigd. Ik blijf echter wel werkzaam voor Koornneef Werving & Selectie.’

Eerste AH/Jumbo-echtpaar

Marieke Vijverberg is zich ervan bewust dat er door haar overname van de supermarkt in Oud-Beijerland voor het eerst sprake is van een ‘ondernemersechtpaar’ dat zowel een Albert Heijn als een Jumbo exploiteert. Zelf ervaart ze dat niet als een probleem. ‘Edward en ik kunnen zaken prima gescheiden houden. Voor mij is het vooral bijzonder in de zin, dat ik mijn droom om zelfstandig ondernemer te worden heb kunnen verwezenlijken.’ Ze zit al vol plannen met de nieuwe winkel. Ze noemt onder meer het  optimaliseren van de schappen, het invoeren van spaaracties en uitbreiding het asssortiment. ‘Maar we gaan die veranderingen stapje voor stapje doorvoeren. We gaan niks overhaasten.’

Reageer op dit artikel