nieuws

Jumbo-bomber moet 8 jaar de cel in

Branche & Bedrijf 1279

Jumbo-bomber moet 8 jaar de cel in
Camerabeelden van de Jumbo-bomber.

GRONINGEN – Alex O., beter bekend als de Jumbo-bomber of Jumbo-afperser, moet 8 jaar de cel in. Dat heeft de rechtbank in Groningen vandaag besloten.

Het Openbaar Ministerie had een celstraf van diezelfde lengte geëist tegen de Jumbo-bomber, die vorig jaar meerdere explosieven plaatste bij Jumbo-winkels, een bommelding deed en een poederbrief opstuurde naar een Jumbo. Alex O. eiste geld van Jumbo in de vorm van bitcoins. Het OM eiste ook een geldboete van zo’n €1118.000. Daarover besloot de rechter dat O. een schadevergoeding van €90.000 moet betalen.

Alex O. reageert kwaad op uitspraak

Volgens het Dagblad van het Noorden reageerde Alex O. kwaad op de uitspraak. Bij het verlaten van de rechtszaal zou hij vandaag ‘stelletje mafkezen’ hebben geroepen. En volgens RTL-verslaggever Wilmer Zeldenrust had familie van de Jumbo-bomber bier in Jumbo-tassen meegenomen om eventuele vrijspraak te vieren.

Jumbo-bomber handelde levensgevaarlijk

O. ontkent dat hij de Jumbo-bomber is. De man werd half oktober vorig jaar in Groningen opgepakt, samen met zijn zoon. De zoon is niet vervolgd. Volgens de Officier van Justitie heeft de Jumbo-bomber levensgevaarlijk gehandeld door het gebruik van de stof TATP, die ook vaak gebruikt wordt door zelfmoordterroristen. Daarnaast acht de Officier het onwaarschijnlijk dat O. in de toekomst niet wederom in de fout zal gaan. Mede gezien zijn verleden als gewelddadig overvaller en de houding tijdens het onderzoek acht zij een onvoorwaardelijke celstraf van 8 jaar voor de Jumbo-bomber gerechtvaardigd.

Distrifood deed live verslag

Distrifood was twee weken geleden in de rechtbank in Groningen aanwezig om LIVE verslag te doen van de zitting. In dit blog is alles over de zaak terug te lezen.

Reageer op dit artikel