nieuws

Vertraging AH-pilot bezorgen binnen één uur

Branche & Bedrijf 1417

Vertraging AH-pilot bezorgen binnen één uur

AMSTERDAM – De AH-proef met bezorging van boodschappen binnen één uur is maandag niet van start gegaan. De applicatie Appie Now is nog steeds niet beschikbaar.

Albert Heijn zou maandag starten met bezorging van boodschappen binnen één uur in een straal van 15 minuten fietsen rond twee AH-vestigingen in Amsterdam.

Tring Tring

Bij de proef werkt Albert Heijn samen met het bedrijf Tring Tring, dat al met fietskoeriers boodschappen thuisbezorgt in Amsterdam. Tring Tring faciliteert de applicatie die maandag zou moeten verschijnen in de verschillende app-stores onder de naam Appie Now. Maar dat is tot op de dag van vandaag niet gebeurd.

Niet beschikbaar

‘De app zit nog in de review en is nog niet beschikbaar’, laat woordvoerder Menno van der Vlist namens de marktleider weten aan Distrifood. ‘De proef met het snel bezorgen gaat dus iets later van start. Daar is het dan ook een pilot voor. Ik verwacht dat het nog een kwestie van dagen is.’

Personal Shoppers

De pilot rond bezorgen binnen één uur loopt acht weken lang bij de AH-vestigingen aan de Elandsgracht en aan het Museumplein. Personal shoppers verzamelen de boodschappen in de winkels en bezorgen deze met de fiets. Albert Heijn brengt €5 in rekening voor de dienst, het  bedrag gaat volledig naar de bezorgers. AH zet hiervoor personeelsleden in die op dat moment geen dienst hebben. Zij werken als zelfstandigen en gebruiken in principe eigen fietsen en hun eigen smartphone om de bestellingen af te wikkelen.

Actief bezig met de factor tijd

‘Met deze pilot willen we laten zien dat we als AH Online actief bezig zijn met de factor tijd. We passen ons aan het leven van onze klanten aan. Vooralsnog is het een proef van acht weken. We zijn nog niet bezig met de vraag hoe we hier in de toekomst mee verder gaan’, aldus Arne Lamet, business developer AH Online vorige week tegen Distrifood. De vestiging aan het Museumplein betreft een filiaal. De winkel aan de Elandsgracht is een franchisevestiging van de familie Lindeman. Het nieuwe systeem van bezorgen heeft als voordeel dat de omzet bij de winkels terechtkomt, zonder dat dit kosten toevoegt.

Reageer op dit artikel