nieuws

OM eist 8 jaar cel tegen Jumbo-bomber Alex O.

Branche & Bedrijf 1740

OM eist 8 jaar cel tegen Jumbo-bomber Alex O.

GRONINGEN – Het Openbaar Ministerie heeft een celstraf van 8 jaar geëist tegen Alex O, de vermeende Jumbo-bomber.

Dat bleek vandaag tijdens de rechtszaak tegen de man, die vorig jaar Jumbo zou hebben afgeperst en diverse explosieven plaatste bij winkels. Ook deed hij een bommelding bij Jumbo Euroborg en stuurde hij een brief met explosief poeder naar een Jumbo-vestiging in Zwolle.

TATP

Volgens de Officier van Justitie heeft de Jumbo-bomber levensgevaarlijk gehandeld door het gebruik van de stof TATP, die ook vaak gebruikt wordt door zelfmoordterroristen. Daarnaast acht de Officier het onwaarschijnlijk dat O. in de toekomst niet wederom in de fout zal gaan. Mede gezien zijn verleden als gewelddadig overvaller en de houding tijdens het onderzoek acht zij een onvoorwaardelijke celstraf van 8 jaar voor de Jumbo-bomber gerechtvaardigd.

Live verslag

Distrifood is deze vrijdag in Groningen aanwezig bij de zaak en doet LIVE verslag van de zitting. De verwachting is dat het geheel vandaag wordt afgerond, waarna de rechter binnen enkele weken uitspraak doet.

Reageer op dit artikel