nieuws

Eénuursbezorging AH nu écht van start

Branche & Bedrijf 3487

Eénuursbezorging AH nu écht van start

AMSTERDAM – Met drie dagen vertraging is de AH-proef met bezorging van boodschappen binnen één uur nu van start gegaan. De applicatie Appie Now is beschikbaar.

Albert Heijn zou maandag starten met bezorging van boodschappen binnen één uur in een straal van 15 minuten fietsen rond twee AH-vestigingen in Amsterdam. Dat is niet gelukt.

Appie Now

‘Appie Now was nog niet live gezet in de Apple store. Dat zou normaliter binnen 48 uur moeten gebeuren, maar duurde langer. Waarom dat is weten wij ook niet. De app staat nu wel live’, laat Anoesjka Aspeslagh aan Distrifood weten.

Tring Tring

Bij de proef werkt Albert Heijn samen met het bedrijf Tring Tring, dat al met fietskoeriers boodschappen thuisbezorgt in Amsterdam. Tring Tring faciliteert de applicatie die maandag zou moeten verschijnen in de verschillende app-stores onder de naam Appie Now.

Personal Shoppers

De pilot rond bezorging binnen één uur loopt acht weken lang bij de AH-vestigingen aan de Elandsgracht en aan het Museumplein. Personal shoppers verzamelen de boodschappen in de winkels en bezorgen deze met de fiets. Albert Heijn brengt €5 in rekening voor de dienst, het  bedrag gaat volledig naar de bezorgers. AH zet hiervoor personeelsleden in die op dat moment geen dienst hebben. Zij werken als zelfstandigen en gebruiken in principe eigen fietsen en hun eigen smartphone om de bestellingen af te wikkelen.

Actief bezig met de factor tijd

‘Met deze pilot van razendsnelle bezorging willen we laten zien dat we als AH Online actief bezig zijn met de factor tijd. We passen ons aan het leven van onze klanten aan. Vooralsnog is het een proef van acht weken. We zijn nog niet bezig met de vraag hoe we hier in de toekomst mee verder gaan’, aldus Arne Lamet, business developer AH Online vorige week tegen Distrifood. De vestiging aan het Museumplein betreft een filiaal. De winkel aan de Elandsgracht is een franchisevestiging van de familie Lindeman. Het nieuwe systeem van bezorging heeft als voordeel dat de omzet bij de winkels terechtkomt, zonder dat dit kosten toevoegt.

Reageer op dit artikel