nieuws

App Voedingscentrum tegen voedselverspilling

Branche & Bedrijf 1096

App Voedingscentrum tegen voedselverspilling

DEN HAAG – Het Voedingscentrum lanceert een nieuwe manier om mensen te helpen efficiënter boodschappen te doen en voedselverspilling tegen te gaan: de WhatsApp Kitchen Assistant.

Het Voedingscentrum wil mensen via WhatsApp tips geven om minder voedsel te verspillen. Eerder werd Kliekipedia al gelanceerd.

Slimmer boodschappen

De WhatsApp Kitchen Assistant gaat volgens Het Voedingscentrum helpen slimmer boodschappen te doen en de keuken te managen. Tot eind augustus ontvangt de deelnemer wekelijks 2 berichten. Eén op de dag dat meestal boodschappen worden gedaan en in de loop van de week een inspiratie-app om slimmer met eten om te gaan.

Posters

Als aanvulling zijn er vanaf dinsdag deze week onder meer in woonwijken en winkelcentra door heel Nederland abri-posters te zien met teksten die de consument stil laat staan bij de eigen manier van boodschappen doen.

Boodschappenlijstje

Roy van der Ploeg, woordvoerder van het Voedingscentrum, laat tegenover Emerce weten dat er veel winst behaald kan worden als op een andere manier wordt gewinkeld. ‘Checkt iemand zelf eigenlijk wat er nog in huis is, voordat boodschappen worden gedaan ? Maakt de consument een weekplanning of een boodschappenlijstje ? Met de WhatsApp Kitchen Assistant helpen we consumenten voordat ze daadwerkelijk boodschappen gaan doen, zodat ze alleen kopen wat ze nodig hebben. Als de voorraad onder controle is, goed wordt geplant en een boodschappenlijstje wordt gemaakt met wat precies nodig is, komt men niet gauw te kort en wordt minder verspild.’

Reageer op dit artikel