nieuws

AH wederom doelwit van ramkraak

Branche & Bedrijf 2235

AH wederom doelwit van ramkraak
Een eerdere ramkraak op de AH in Heeze. Foto: Bert Jansen

TILBURG – Het filiaal van Albert Heijn in winkelcentrum Reeshof in Tilburg is flink beschadigd na een ramkraak.

In de nacht van donderdag op vrijdag hebben onbekende daders een ramkraak gepleegd op het Tilburgse AH-filiaal. Rond vier uur ’s nachts is de toegangsdeur opengebroken. Doel was de inpandige geldautomaat. De daders hebben waarschijnlijk niets buit gemaakt. Bij de plofkraak is het filiaal beschadigd geraakt, meldt Omroep Brabant. De winkel opende bleef gedurende de ochtend gesloten, maar opende later op de dag alsnog de deuren.

Achtste ramkraak

Dit jaar zijn tot nu toe zeker acht vestigingen van AH het doelwit geweest van ramkrakers die het hebben voorzien op de inpandige geldautomaat. De Ing-automaten bevatten relatief veel geld en nu geldautomaten aan de openbare weg beter zijn beveiligd, nemen de krakers de automaten in de supermarkten op de korrel. Nog onlangs hebben AH, de politie en Ing-bank crisisoverleg gehad. Geen van de partijen wil  bekend maken wat daar precies is besproken.

Zwaar beschadigd bij ramkraak

Bij de ramkraken raken de winkels soms zwaar beschadigd. Bij de plofkraak in de  vestiging  Albert Heijn Parkwijk in Ede van multifranchiser Ten Have vloog de geldautomaat in brand. Door rookschade bleef de winkel een week gesloten om schoon te maken, met tonnen omzetderving als gevolg. Bovendien werd de winkel werd leeg geruimd en alle producten werden afgevoerd. De kraak gebeurde op de  dag dat de supermarkt het één-jarig jubileum wilde vieren, dat feestje werd een week uitgesteld.

 

 

Reageer op dit artikel