nieuws

Hudson’s Bay naar Tilburg en Breda

Branche & Bedrijf 1228

Hudson’s Bay naar Tilburg en Breda

AMSTERDAM – De eerste Nederlandse warenhuizen van Hudson’s Bay, naast de hoofdvestiging in Amsterdam, komen te staan in Tilburg en Breda. Dat maakte het Canadese winkelconcern woensdag bekend.

Hudson’s Bay kondigde vorige week aan dat het de komende twee jaar tot twintig vestigingen in ons land te openen. De onderneming wil zo in het gat springen dat het faillissement van V&D heeft achtergelaten. Duidelijk was toen al dat de hoofdstad als eerste aan de beurt zou komen. Het warenhuis van Hudson’s Bay in Amsterdam wordt gevestigd in het gebouw De Vleeshal en twee andere panden aan het Rokin. Daarnaast strijkt Hudson’s Bay neer in de oude panden van V&D aan de Heuvelstraat in Tilburg en in winkelcentrum De Barones in de binnenstad van Breda.

Saks
Ook de discountketen Saks Off 5TH komt naar Amsterdam. De eerste winkel komt in de Kalvertoren aan de Kalverstraat in Amsterdam. Ook in dat winkelcentrum was voorheen een filiaal van V&D gevestigd. Topman Richard Baker van Hudson’s Bay liet weten verheugd te zijn over de positieve reacties op de komst van het winkelbedrijf naar Nederland ,,We hebben een goed gevoel over de samenwerking met zowel onze verhuurders als de betrokken gemeenten”, zei hij.

Bestaande structuur
Hudson’s Bay maakt bij de uitbreiding naar Nederland gebruik van bestaande Europese infrastructuur. Dat betekent dat het bedrijf vooralsnog niet van plan is een eigen distributiecentrum op te tuigen.

Reageer op dit artikel