nieuws

Alibaba opent kantoor in Amsterdam

Branche & Bedrijf 1625

Alibaba opent kantoor in Amsterdam

AMSTERDAM – De Chinese uitbater van internetmarktplaatsen Alibaba opent een kantoor in Nederland. Alibaba in de Benelux komt onder leiding te staan van voormalig Blokker-topman Roland Palmer.

Alibaba wil voor Nederland een ‘poort naar China’ zijn, zo kondigde het woensdag aan, en Europese merken en producten van kleine en grote bedrijven introduceren bij de Chinese consument.

Grote vraag
‘In China is mede door de economische groei een grote vraag naar producten uit Nederland en België die bekendstaan om de hoge kwaliteits- en veiligheidsnormen’, aldus Alibaba. Eerder opende de onderneming al kantoren in Italië, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Melk
Het Parool schrijft dat het kantoor van Alibaba aan de Vijzelstraat in Amsterdam komt. Vanuit hier zou de Chinese gigant zich vooral richten op aanbieders van melk, chocolade, alcohol en de al jaren populaire Nederlandse babymelk. Ook speelgoed zou een van de speerpunten zijn.

Reageer op dit artikel