nieuws

Supers Olst-Wijhe verlengen alcoholconvenant

Branche & Bedrijf 988

Supers Olst-Wijhe verlengen alcoholconvenant

OLST-WIJHE Supermarkten in de Overijsselse gemeente Olst-Wijhe hebben een convenant met de gemeente en Bureau Horeca Bijzondere Wetten (BHBW) verlengd wat betrekking heeft op de verkoop van alcohol aan jongeren.

Gemeente en supermarkten hebben in het convenant afgesproken er alles aan te doen om de verkoop van alcohol aan jongeren onder de 18 te voorkomen, zo meldt Nu.nl. Gerrit Boomgaard  (Albert Heijn), Henk Engeltjes (Boni) en Ron Vermaning  (Plus) en Dinie Mekkering hebben zich afgelopen donderdag met het zetten van hun handtekening opnieuw voor twee jaar aan het convenant gecommitteerd. Dat deden ze eerder al in 2014, toen ze ook voor twee jaar tekenden.

Geen regulier toezicht
Gedurende de looptijd vallen de drie deelnemende supermarkten niet onder het reguliere toezicht op de Drank- en Horecawet. Wel worden ze door mystery-shoppende jongeren van BHBW gecontroleerd. Die gaan zes keer proberen drank te kopen bij d supermarkten. Als dat lukt moeten de supermarkten de kosten van de controles dragen. Als het niet lukt, draagt de gemeente die.

Cursussen medewerkers
In het convenant is ook afgesproken dat medewerkers van de supermarkten een opleiding kunne krijgen over de verkoop van alcohol. De deelnemende supermarkten zijn er mede daardoor van overtuigd dat hun medewerkers goed weten waarop te letten bij alcoholverkoop. De gemeente Olst-Wijhe telt vier supermarkten naast, AH, Boni en Plus, is er ook een Aldi gevestigd. Die doet niet mee aan het convenant.

Reageer op dit artikel