nieuws

Kleiner prijsverschil AH-box en ingrediënten

Branche & Bedrijf

Kleiner prijsverschil AH-box en ingrediënten

DOETINCHEM – Albert Heijn heeft het prijsverschil tussen Allerhande Box en de afzonderlijke ingrediënten fors verlaagd.

Dat blijkt uit een prijscheck van Distrifood van de twee meest recente Allerhande Boxen. De vierpersoonsmaaltijdbox kost €49. Wie de losse ingrediënten koopt, zou zowel vorige week als de week daarvoor ongeveer €44 kwijt zijn geweest. Dat is een stuk meer dan de €35 die de losse ingrediënten kostten ten tijde van de eerste Allerhande Box in augustus.

Verpakingsgrootte
Daarbij moet worden aangetekend dat AH in de box diverse producten aanbiedt die in de winkel alleen in een andere verpakkingsgrootte zijn te vinden. Een recept uit de Allerhande Box van vorige week bevat bijvoorbeeld vier eieren, terwijl deze in de winkel minimaal per zes te koop zijn.

Berekenen
Bij het berekenen van het prijsverschil is Distrifood uitgegaan van de verpakkingsgrootte die het dichtst bij de benodigde hoeveelheid in de buurt komt. Ook is bij vrijwel alle producten gekozen voor het AH-huismerk.

Prijsmeting
In augustus 2015 deed Distrifood een eerste prijsmeting. De losse ingrediënten waren toen zo’n €14 goedkoper dan de complete box. De afzonderlijke ingrediënten die werden geleverd in een vierpersoons Allerhande Box kostten gezamenlijk ruim €35 als deze online werden besteld bij AH. De box voor vier personen kostte ook toen €49.

Diverse factoren
Albert Heijn liet destijds via woordvoerder Els van Dijk weten dat het prijsverschil te verklaren is door diverse factoren. ‘De Allerhande Box is meer dan alleen de ingrediënten. Wij verzamelen de boodschappen voor consumenten en met de bijgeleverde recepten geven wij ze inspiratie. Daarnaast zit van elk product exact de juiste hoeveelheid in de box en zitten er producten in die niet in de winkel verkrijgbaar zijn. Bovendien bezorgen we de box gratis.’

Reageer op dit artikel