nieuws

Geen nieuwe Bossche AH door start Emté

Branche & Bedrijf

Geen nieuwe Bossche AH door start Emté
De Versmarkt Van Heinde wordt omgebouwd tot Emté

DEN BOSCH – Den Bosch krijgt definitief geen nieuwe vestiging van Albert Heijn in de wijk Boschveld. De ombouw van de Van Heinde Versmarkt naar Emté gooit roet in het eten.

Dat antwoordt het college van burgemeester en wethouders op vragen van de Bossche Groenen naar aanleiding van eerdere berichtgeving. Daarin werd door AH twijfels geuit over de komst naar de wijk Boschveld nu er een Emté komt op de plaats van de Versmarkt. AH wil zich volgens het gemeentebestuur slechts voor vijf jaar vastleggen aan het deels nieuw te bouwen pand waar de vestiging zou moeten komen. Die periode van vijf jaar is voor het stadsbestuur niet genoeg, zo meldt het Brabants Dagblad.

Leegstand
De gemeente wil daarom de plannen niet verder uitwerken. ‘We vinden het niet aanvaardbaar om een ingrijpende verbouwing te realiseren met het risico dat de wijk na 5 jaar wordt geconfronteerd met leegstand dan wel een ongewenste invulling’, aldus het stadsbestuur.

Van Heinde wordt Emté
De vestiging van de mislukte Versmarkt Van Heinde speelt mogelijk een rol bij de beslissing van de gemeente. Die wordt binnenkort omgebouwd naar Emté. Bij het fiat voor de Versmarkt gaf toenmalig wethouder Geert Snijders nadrukkelijk aan dat Van Heinde geen supermarkt zou worden omdat anders het draagvlak voor een supermarkt van 110 vierkante meter in Boschveld zou wegvallen. Dat is met het falen van Van Heinde en de overname door Emté niet gelukt. De gemeente kan ook weinig uitrichten tegen de komst van Emté. Een supermarkt valt binnen  de kaders van de huidige vergunning, laat het gemeentebestuur weten.

Na drie maanden einde Van Heinde
Van Heinde was slechts een kort leven beschoren. Drie maanden na de opening werd al de handdoek geworpen en bekend gemaakt dat de Versmarkt een Emté wordt. Aandeelhouder van Van Heinde Rogier Arntz zei naar aanleiding van de sluiting: ‘De afgelopen maanden hebben we fors geïnvesteerd en met elkaar heel hard gewerkt om een succes van Van Heinde te maken. Daar is een lange periode van voorbereiding aan vooraf gegaan. Helaas moeten we vaststellen dat, ondanks ieders enorme inzet, het niet is gelukt om Van Heinde succesvol neer te zetten. Dit heeft vooral te maken met de complexiteit van een retailbedrijf in combinatie met horeca, dat hebben we onderschat.’

Reageer op dit artikel